Original i contundent enfocament instrumental de Bruno Calvo i el seu brillant quartet multinacional

El que vam veure sobre l'escenari de l'Auditori de Porreres va ser una prova més que la música és un llenguatge universal que uneix, sense importar nacionalitats

Els protagonistes del penúltim concert del festival Alternatilla Jazz arribaven des d'Amsterdam, ciutat on resideixen els quatre músics, per presentar-nos el seu aclamat debut discogràfic Outlines (Fresh Sound Records) i, definitivament, van aconseguir enganxar el públic mallorquí amb contundència. 

Sense desmerèixer l'excel·lent secció rítmica dels italians Giuseppe Romagnoli al contrabaix i Francesco Ciniglio a la bateria, ens van fascinar les “converses” entre la trompeta del gadità Bruno Calvo i el saxo del genial holandès Ben van Gelder. Dos joves jazzistas, els uneix la seva passió per la música improvisada, competeixen en solvència instrumental i creativitat mentre escenifiquen una original conversa musical fluida i elegantment interpretada que reflecteix el bagatge cultural i sonor de cadascun. 

Ens va sorprendre i va agradar l'original enfocament interpretatiu d'aquesta formació que, sense tenir instruments pròpiament harmònics com piano o guitarra, aconsegueix elegants paisatges sonors amb teixits evocadors, línies melòdiques que s'entrellacen, jocs de contrapunts, interessants canvis de tempo i modernes harmonies. 

Durant el concert es van succeir les diferents composicions originals signades per Calvo i que formen part del disc Outlines, també una creació de Van Gelder. No hi va faltar un bis després dels generosos aplaudiments, en el qual ens van regalar una preciosa interpretació d'un blues del gran saxofonista americà Ornette Coleman, un dels fundadors del free jazz.

Aquest diumenge, la Glissando Big Band serà l'encarregada de tancar l'edició de l'Alternatilla Jazz Festival in Mallorca al teatre Xesc Forteza. A  l’estil de les orquestres nord-americanes de swing dels anys 30, l’agrupació està composta per cinc saxos (dos alts, dos tenors i un baríton), quatre trombons (tres tenors i un baix), quatre trompetes, base rítmica (contrabaix, guitarra, piano i bateria) i veu.

EDICIÓ PAPER 19/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF