Onze propostes culturals per als pròxims dies

Música, dansa, teatre i moltes més activitats a l'agenda cultural 

‘Il barbiere di siviglia’

G. Rossini

Exactament 50 anys després de la inauguració de l’Auditòrium de Palma amb l’actuació de la Berliner Philharmoniker, dirigida per Herbert von Karajan, Oper 4.0 estrena una de les òperes més divertides i potser més populars del repertori clàssic, 'Il barbiere di Siviglia' (El barber de Sevilla) de Rossini. Després del gran èxit de 'Le nozze di Figaro' el setembre de 2017, Oper 4.0 proposa un càsting de cantants de fama internacional (La Scala, la Fenice, Theater Wien, Opera de París, etc.) acompanyats Del so ric en colors de la Camerata Mallorquina, una orquestra formada exclusivament per músics illencs. 'Il barbiere di Siviglia' és considerada avui dia com l’'opera buffa' més famosa de la història.

Auditòrium de Palma (avinguda de Gabriel Roca, 18. Palma). Dimecres 4 i dijous 5 de setembre a les 21 h. 49-79 €.

TEATRE

‘¿Quién es el señor Schmitt?’

Barco Pirata

El senyor i la senyora Carnero sopen a casa seva, quan de sobte sona el telèfon. Però els Carnero no tenen telèfon. El miseriós interlocutor insisteix a parlar amb un tal senyor Schmitt. I el que encara és més estrany, els Carnero descobreixen que estan tancats a l’interior d’una casa que no és la seva: els quadres han canviat, els llibres no són els seus, la roba dels armaris no els pertany… El pànic s’apodera de tot. Cristina Castaño i Javier Gutiérrez encapçalen el repartiment de '¿Quién es el señor Schmitt?', una obra original de Sebastien Thierey, que omplirà de suspens tota la sala.

Auditòrium de Palma (avinguda de Gabriel Roca, 18. Palma). Divendres 6 a les 21.30 h. 28€.

Juan Carlos Ortega

‘Relatividad general’

És un creador curiós que va entrar al món de la ràdio per quedar-hi. En aquest espectacle Juan Carlos Ortega fa un repàs de 14 tipus de sentiments. Els aborda, els usa i els explora amb el seu peculiar sentit de l’humor. Barceloní de 48 anys, Ortega elabora unes historietes que barregen la quotidianitat amb l’extraordinari i provoca un efecte hilarant. El seu humor és hereu del d’aquells còmics que convocaven al voltant de la ràdio tota la família.

Trui Teatre (camí de Son Rapinya, 29. Palma). Divendres 6 a les 21 h. 20 €.

MÚSICA

Manu Chao

‘Clandestino’

L’artista actuarà en format acústic i com a Chapulín Solo, el nom que fa servir quan actua en solitari, amb motiu de l’anunciada reedició del seu famós disc 'Clandestino' (1998), que s’ha publicat el 30 d’agost. Serà el setè disc en solitari de l’exlíder de Mano Negra i aquesta és una bona ocasió per gaudir en directe d’una veu del panorama musical compromesa des de fa dècades amb la societat.

Claustre del Carme (pati del Claustre del Carme, 50. Maó). Dissabte 31 a les 22 hores. 10 €.

NES

Sons de nit

Entre jazz, soul i world music, en anglès, francès o àrab, les nacionalitats dels tres components de NES han convertit la seva música en un projecte que difumina les fronteres entre estils i idiomes. Nesrine Belmokh, cantant i violoncel·lista francoalgeriana, explora en les lletres el significat d’identitat, el sentiment amorós i la recerca de la felicitat. La seva trobada amb l’univers musical del violoncel·lista francès Matthieu Saglio aporta més llum a les cançons, realçades pels colors de les percussions de David Gadea.

Claustre de Sant Bonaventura (carrer Fra Joan Garau, 2. Llucmajor). Dissabte 31 a les 21 h. 15€.

Festival de Pollença

María José Montiel i Miquel Estelrich

La 58a edició del Festival de Pollença vol retre homenatge al seu il·lustre compositor romàntic, Miquel Capllonch, tancant el certamen amb la seva música interpretada per la mezzosoprano María José Montiel, acompanyada pel pianista Miquel Estelrich. A la primera part, oferiran una mostra del lied romàntic amb dues obres de la pianista i compositora Clara Schumann, i a la segona part del programa, interpretaran dues obres de Miquel Capllonch per a piano sol. També hi haurà obres d’Ernesto Halffter, Enrique Fernández Arbós i Ruperto Chapí. El concert es tanca amb música vocal francesa, amb melodies compostes per l’operista Reynaldo Hahn.

Claustre de Sant Domingo (carrer de Guillem Cifre de Colonya, s/n. Pollença). Dissabte 31 a les 22 h. 20-25€.

Música de Cinema

Banda de Música de Sant Antoni de Portmany

La Banda de Música de Sant Antoni oferirà una selecció de la millor música de cinema i de les big bands. El repertori inclou títols com 'La màscara del zorro', 'Gladiator', 'Tribute to Ray Charles', 'Feeling good', 'Avatar' i 'Joc de trons'. El concert gaudirà de la veu de Virgina Trujillo i la direcció de Frank J. Cogollos.

Plaça de darrere l’església de Sant Antoni (Sant Antoni de Portmany). Diumenge 1 a les 21.30 h. Gratuït.

Dúo Dos Ayres

Folklore llatinoamericà

El Duo Dos Ayres està integrat per Fernando i José Luis Patuto, duo vocal i guitarres, originaris de Buenos Aires, Argentina, i residint a Mallorca des del 1991. Al llarg dels més de 20 anys de carrera musical, han configurat un repertori conjunt influït per la música folklòrica moderna i la música tradicional argentina, el tango, la guajira, els valsos peruans i la balada.

Fundació Cultural Coll Bardolet (carrer Blanquerna, 4. Valldemossa). Dimecres 4 a les 22.30 h. 12€-15€.

Marcos Collado Quintet

‘POE’

Marcos Collado presenta per primera vegada a Mallorca el seu darrer treball discogràfic, 'POE', un repertori amb clau de jazz dedicat al famós escriptor americà Edgar Allan Poe. Collado va estudiar música clàssica al Conservatori de Palma i música moderna amb Daniel Roth, Mark Rossi i Ben Stivers. Es va continuar formant a Barcelona al Taller de músics i, a més, va estudiar a Nova York amb músics com Steve Cárdenas i Wayne Krants. Ha fet feina amb artistes com Emilio Valdés, Henry Cole i Chris Kase, i ha tocat i gravat amb l’Orquestra Nacional d’Espanya (ONE) i l’Afrodissian Orchestra de Miguel Blanco, entre d’altres.

Biblioteca Can Torró (carrer d’en Serra, 15. Alcúdia). Divendres 6 a les 21 h. Gratuït amb invitació.

Pau Vallvé

‘Life vest under your seat’

Amb més de 20 anys damunt els escenaris i després de dues llargues gires presentant els seus dos anteriors treballs, Pau Vallvé torna a Menorca per presentar el 16è disc, 'Life vest under your seat'. Tot i que el títol és en anglès, el disc és íntegrament en català i ha estat compost, tocat, mesclat i produït exclusivament per Pau Vallvé. El barceloní torna amb un disc explosiu, elèctric i alhora introspectiu i emocional, una mescla d’emocions característica d’ell.

Jazzbah (passeig del pla de Sant Joan, 3. Ciutadella). Divendres 6 a les 23 h. 7€-10€.

CINEMA

‘Call me by your name’

Luca Guadagnino

Elio Perlman (Timothée Chalamet), un jove de 17 anys, passa el càlid i assolellat estiu de 1983 a la casa de camp dels seus pares al nord d’Itàlia. Passa el temps escoltant música, llegint i nedant fins que un dia el nou ajudant americà del seu pare arriba a la casa. És Oliver (Armie Hammer) i, com Elio, té arrels jueves. Al principi Elio s’hi mostra fred i distant, però amb el pas de l’estiu l’atracció mútua de la parella es fa més intensa. El Cinema a la Fresca de Palma proposa 'Call me by your name', de Luca Guadagnino, un film aclamat per la crítica i el públic, i guanyador d’un premi Oscar i un premi BAFTA, entre d’altres.

Parc de la Mar (Palma). Dimarts, 3 de setembre, a les 21 h. Gratuït.

EDICIÓ PAPER 08/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF