Publicitat
Publicitat

Cinema

Oliver Stone carrega contra la censura del govern xinès al Festival de Pequín

El cineasta nord-americà assegura que la Xina ja li ha tirat per terra tres projectes que volia fer al país asiàtic i ha demanat el final dels tabús sobre Mao i la Revolució cultural

El director de cinema, Oliver Stone, ha criticat aquest dijous al Festival de Cinema de Pequín la censura del govern xinès, que segons el cineasta ha obligat a anul·lar tres projectes cinematogràfics que volia rodar al país asiàtic. Stone ha fet una crida als films xinesos perquè s'atreveixin a trencar tabús com Mao o la Revolució cultural.

"Des de els anys 90 he intentat tres vegades fer cinema aquí i les tres he topat amb un mur", s'ha queixat Stone, que ha explicat que un d'aquells projectes que tractava del descobriment de l'homosexualitat d'un jove durant la Revolució Cultural.

El 2008 havia de col·laborar en un documental per als Jocs Olímpics de Pequín però les autoritats xineses li van demanar que fes modificacions "perquè no es donava una bona imatge de la Xina". Stone va abandonar immediatament la seva feina al comitè organitzador.

El director de pel·lícules com 'Nixon', 'Wall Street' o 'World Trade Center' també ha demanat als xinesos que mantinguin la seva essència i no canviïn per imitar al cinema comercial.

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 10/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF