Cultura 25/01/2013

Ocellot escampa psicodèlia a l'Heliogàbal

X.c.
2 min

BARCELONAEl grup barceloní Ocellot és un dels protagonistes d'una nova jornada del projecte Make Noise, que avui programa diferents concerts a quatre sales del barri de Gràcia de Barcelona: Heliogàbal, La Milagrosa, Sonotek i la botiga de la discogràfica BCore. Make Noise és una iniciativa de la plataforma musical This is Underground i la marca de sabatilles Converse que vol contribuir a la difusió de grups emergents com ara Ocellot, una de les petites revelacions del 2012 gràcies a les cançons d'un EP publicat pel segell Discos La Gàbia.

La psicodèlia d'Ocellot, amarada de l'esperit juganer del grup nord-americà Animal Collective, ha crescut sobretot en directe, tant en sales com en festivals com el Faraday. "El nom d'Animal Collective surt sempre que parlen de nosaltres", diu Marc Fernández, part essencial d'Ocellot juntament amb Elaine Phelan. La connexió de Fernández amb la psicodèlia ve de lluny, dels temps en què actuava sota el nom de Desmond. "Seguim una mica el que ja feia, però amb un format elèctric més sorollós i alhora més pop. Vaig estar escoltant molta música dels anys 60, sobretot dels Beach Boys. Ho vam barrejar i va sortir així", explica de cançons com Escola de colors i Qui serem demà . Aquest camí el continuaran explorant en l'àlbum que estan enregistrant, que publicaran al març i en què inclouran alguna peça en anglès.

A l'Heliogàbal, a partir de les 10 del vespre, Ocellot actuaran en format de quartet i amb la col·laboració de les imatges oníriques de Lluís Huedo, autor del videoclip d' Escola de colors . "En els concerts, el Lluís projecta el que va filmant i modificant en directe", diu Fernández. Tot plegat, amb un bon marge per a la improvisació, com el que guia altres grups barcelonins com ara Sun Color, Za! i Cuchillo.

stats