MÚSICA
Cultura 29/02/2012

Obrint Pas i Manel, els més votats en els premis Enderrock

Xavier Cervantes
2 min
Obrint Pas, millors artistes de pop rock, en un concert a la sala Apolo de Barcelona.

BARCELONA.El resultat de la votació popular dels premis Enderrock que es va conèixer ahir corona Obrint Pas i Manel com els millors grups del 2011. La formació valenciana, que va ser escollida com a millor grup de pop rock, actuarà en la cerimònia de lliurament dels premis, que se celebrarà el 12 de març a la sala Apolo de Barcelona -i on també tocaran Els Catarres, Joan Colomo i Txarango- i que serà presentada pel periodista de Catalunya Ràdio Pere Mas.

El veredicte de les 22.000 votacions que es van fer a través de la web de la revista Enderrock determina que, en la categoria de pop rock, els Manel han fet el millor disc ( 10 milles per veure una bona armadura ) i la millor cançó ( Benvolgut ), a més del millor videoclip (Aniversari ). El directe més valorat ha sigut el de La Pegatina.

Anna Roig i 'La barraca'

El disc Bigoti vermell d'Anna Roig i l'Ombre de ton Chien ha concentrat les preferències en l'apartat de cançó d'autor, en què també s'ha reconegut el directe del grup de Sant Sadurní. El premi al millor artista se l'ha endut Cesk Freixas, i el de millor cançó Joan Masdéu per El carrer dels jocs florals .

En folk i noves músiques, Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries + Pep Gimeno Botifarra no han tingut rival: grup, disc ( La barraca ) i cançó ( Havaneres de canyes i fang ). Només han deixat el millor directe per a Terratombats.

Els premis Enderrock també han destacat Amelie com a grup revelació (i millor web) i Els Catarres com a autors de la lletra de cançó de l'any per Jenifer . Altres guardons han sigut per a la portada de Coratge d'Obrint Pas, per al DVD El retorn de Sopa de Cabra, per a la sala Apolo i per a Estopa (millor grup català en altres llengües).

Ahir també es van fer públics els premis populars de les revistes Jaç (Andrea Motis & Joan Chamorro Group, artistes de l'any) i 440 clàssica (Jove Orquestra Nacional de Catalunya, millor formació).

stats