Núria Graham enceta el festival Cranc de Menorca aquest dijous

L'esdeveniment s'allargarà fins dissabte i inclourà les actuacions de Manel, Maika Makovski i Maria Jaume, entre d'altres

El Cranc Festival dona el sus a l'edició 2020 aquest dijous amb una de les artistes més esperades d'enguany: la catalanoirlandesa Núria Graham. La inauguració serà al claustre del Carme de Maó, on s'aplicaran totes les mesures per garantir la seguretat davant els contagis de covid-19. Les normatives sanitàries imposades per la pandèmia fan que tots els concerts s'hagin de viure asseguts i mantenint les distàncies de seguretat. A més, serà obligatori l'ús de mascaretes dins del recinte, estarà prohibit fumar i els assistents tindran a la seva disposició gel hidroalcohòlic en tot moment.

A banda de Graham, en aquesta primera sessió actuaran els joves El Diablo de Shanghái, i DJ Mugatu per al tancament de festa. A més, es podrà gaudir de l'espai Cranc Art, que enguany va a càrrec d’ILuminam, un col·lectiu especialitzat en espectacles visuals de gran format i  mappings arquitectònics.

Núria Graham: "He tingut la xiripa de trobar una cosa que dona sentit a la meva vida"

Divendres els grans protagonistes seran Manel, que comparteix cartell amb Neus Ferri, Yana Zafiro i Enjoy & Division. Per acabar, dissabte serà el torn de la música illenca més internacional, Maika Makovski. També hi actuaran Maria Jaume, darrera guanyadora del Sona9, que acaba d'estrenar disc produït pel català Pau Vallvé; Ombra, i Naughty Natx.

Cranc Pro 

Aquest dimecres és la darrera sessió del Cranc Pro, les jornades professionals del festival, que enguany són digitals pel covid-19. El nou format virtual, gratuït i obert a tothom respon a la voluntat de mantenir la qualitat de les jornades professionals amb la presència de referents del sector musical i programadors de l'Estat i internacionals de primer nivell.

Dilluns va tenir lloc la primera de les tres conferències virtuals del Cranc amb èxit de públic: més de 130 inscrits van participar en la sessió L’abecé del dret d’autor a càrrec de Sílvia Paredes, responsable del Departament de Socis de SGAE a Catalunya, i que va servir per resoldre molts de dubtes sobre el complex món de la propietat intel·lectual i els drets d’autor.

Maika Makovski: "Mai no he fet un disc tan enèrgic i vital com aquest"

La segona jornada es va titula r Festivals internacionals i la problemàtica actual amb les noves mesures pel covid-19, i va abordar les incerteses d’un any tan convuls com aquest: la constant reprogramació d’artistes, la necessitat d’innovació en el format dels festivals, la comunicació amb el públic i la complexa relació amb patrocinadors i institucions.

I per acabar, la conferència que tancarà Cranc Pro aquest dimecres és La importància de la comunicació dins de la indústria musical, amb la presència de mitjans de comunicació, mànagers i promotors de festivals, que parlaran sobre la fórmula del seu èxit i de la importància de diferenciar-se de la competència per arribar al consumidor final. Un cop finalitzades, les jornades es penjaran al canal de YouTube del Cranc. 

EDICIÓ PAPER 26/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF