Núria Graham se suma al cartell del Cranc Festival de Menorca

La quarta edició es tira endavant amb nous artistes i canvi d'espai, que serà enguany el Claustre del Carme de Maó

La quarta edició del Cranc Festival tira endavant i se celebrarà els dies 3, 4 i 5 de setembre a Maó. Això sí, seguint les direccions sanitàries, l'esdeveniment canvia de lloc i no se celebrarà a Cala Figuera, sinó al Clasutre del Carme de Maó. A més a més, han anunciat una nova incorporació al cartell: la cantautora catalana de descendència irlandesa Núria Graham. Per ara, el festival ha penjat un sold out temporal, a l'espera de veure si "les properes setmanes ens permeten un major aforament", expliquen els organitzadors en un comunicat. Si fos així, posarien més entrades a la venda.

A causa de la pandèmia del covid-10, el festival s'ha vist obligat a modificar al cartell, ja que molts artistes nacionals i internacionals han aturat les seves gires després que molts dels grans festivals d'estiu cancel·lassin les seves edicions 2020. A aquesta situació s'hi suma el fet de només poder disposar d'un únic escenari en un espai. Davant aquest panorama, l'organització ha mantingut  alguns artistes d'àmbit estatal i ha incorporat bandes locals.

Per ara, el cartell està format per Núria Graham, Manel, Joe Crepúsculo, Maika Makovski, Ortiga, Bronquio, Yana Zafiro, Palmers, Maria Jaume, Ombra, Enjoy & Division i Naughty Natx. I haurà noves incorporacions de músics illencs. El Cranc Festival ja ha revelat els dos primers noms de la cinquena edició, per a l'any 2021: Novedades Carminha i Holly Miranda, que havien d'actuar enguany però han estat dues de les bandes que han cancel·lat gires. 

Activitats

A més de la programació de concerts, el Cranc 2020 també oferirà altres activitats com el Cranc Pro, l’espai professional que enguany es farà virtualment i serà gratuït i obert a tothom, del 31 d'agost al 2 de setembre. L'organtizació ha decidit apostar pel format digital per "mantenir la qualitat dels participants, així com per assegurar la participació de conferenciants, tant nacionals com internacionals", exposen.

Com és habitual, també hi haurà el Cranc Art, amb diverses exposicions que es podran visitar durant el festival, i el Cranc Market, un aparador per als comerços locals de Mallorca. Per als més petits també hi haurà espai, amb el Cranc Kids, una experiència completa de festival en família amb moltes activitats pensades per als nins i nines.

EDICIÓ PAPER 24/10/2020

Consultar aquesta edició en PDF