QUÈ ES COU PER MENORCA?
Cultura 29/06/2018

Novetats a l’estiu gastronòmic

Com cada estiu l’illa de Menorca presenta noves cartes als restaurants de nova cuina

Bep Al·lès
4 min
Novetats a l’estiu gastronòmic

GastrònomCom cada estiu l’illa de Menorca presenta les seves novetats gastronòmiques, noves cartes als restaurants de nova cuina menorquina, noves propostes i noves iniciatives que donen valor i qualitat a una illa que està destacant per la seva gastronomia com a complement ideal i de qualitat al turisme de sol i platja. Farem aturada aquesta setmana a Ciutadella.

A Ciutadella, una de les principals novetats és que després de més de tres anys de lluita alguns dels seus restaurants poden tornar a gaudir dels patis interiors, i així més comoditat a la fresca per als seus clients. És el cas de Rels Restaurant, amb una més que interessant carta d’estiu i propostes de menú a migdia, en què es nota la mà i la tècnica de Joan Bagur, un dels valors de la nova cuina menorquina.

Qui també ha pogut reestrenar pati interior és Pins 46, del Grup Cafè Balear, a la plaça dels Pins. Cuina d’autor i nova cuina menorquina que conviuen amb la cuina menorquina i la cuina marinera de sempre. Gran servei, bona cuina i bona relació entre la qualitat i el preu. Allà podem optar des d’un vermut, al menú de migdia o a la carta amb les propostes del dia. Qualitat i atenció són les principals línies d’aquest restaurant, on es ben nota la mà de Bep Caules, del Cafè Balear, que avui ja dirigeixen els seus fills Josep i Francesc.

Sense deixar els patis interiors recuperats, cal esmentar el bar de copes i cocteleria Moriarty, que també ofereix una encertada proposta de tapes gurmet que no et deixa gens indiferent. Bona relació qualitat-preu, i per a després de la picada, es pot gaudir, al jardí, de la música amb la seva carta de gin tònics.

Novetats

Pel que fa a les novetats, cal destacar el restaurant Es Pinzell, dels germans Torrent Vivó, que és un homenatge al seu germà Pepe, artista dels pinzells que va morir el passat mes d’octubre. Es Pinzell és a la plaça dels Pins de Ciutadella, amb terrassa exterior i un còmode i acurat disseny interior, modern, versàtil i amb les obres de tres generacions d’artistes: les de l’avi Pepe Torrent, la mare Carme Vivó i el recordat germà Torrent Vivó. Nova cuina menorquina a les mans de Joan Florit, amb una carta ben estructurada, bones especialitats i un encertat ventall de propostes.

L’empresari de la restauració Jandro Vinent, de l’Asador Molí des Comte ha reobert fa uns mesos l’antic i tradicional cafè Es Molí, a la plaça de les Palmeres, i l’hi ha donat un aire modern, funcional i de disseny. Ha contractat a Óscar Torrens, Alma Canalla, que porta les propostes gastronòmiques del nou local, on destaca la seva afició per la fusió entre la cuina local i l’asiàtica. Bones propostes i un establiment que del qual ben segur que es xerrarà i que se suma, també, al nou moviment de la nova cuina menorquina.

Una altra proposta innovadora és el Maramao, a la placeta de Cas Duc, al centre de Ciutadella, on fins l’any passat hi havia el Meloussa. Tapes d’autor diferents, totes amb el seu toc italià que les fa atractives i que a poc a poc van definint un dels llocs de culte per la seva qualitat i pel tractament del producte amb la seva originalitat. Un dels llocs recomanables per gaudir de la terrassa al cor de la Ciutadella vella.

Un dels restaurants que s’està també perfilant i guanyant punts és el Cittadella, que ocupa el que va ser l’antiga pizzeria Oristano. S’hi segueix fent pizza de gran qualitat, però el que ja destaca és la seva cuina d’autor i de fusió amb una bona carta i amb propostes per a tots els gusts i butxaques. Destaquen les dues terrasses, la de peu de carrer i la del primer pis, amb vistes a l’antic bastió de la Font. Un altre lloc que s’ha de tenir en compte aquest estiu.

Santi Abelairas, del restaurant Sa Figuera, al port de Ciutadella s’ha fet càrrec enguany del Restaurant El Ancla, per jubilació del seu conco Manolo Abelairas. Cuina marinera tradicional en què destaquen, com a Sa Figuera, els arrossos brouosos, les calderes de peix i la de llagosta, a més de la cuina de peix i de marisc, que ofereix el port ciutadellenc.

A la urbanització de Cala Blanca hi ha una proposta ben interessant, Cas Safrà, amb una cuina de fusió, elaborada, variada i de molta qualitat. Allà pots trobar des d’un ‘ceviche’ o un ‘tiradito’, a un curri, passant per un ‘asado’ uruguaià i diferents propostes de cuina nacional, menorquina i internacional. Bona relació qualitat-preu, i un lloc tant per anar-hi en parella com per gaudir-hi amb el grup d’amics. Una proposta de bona cuina molt necessària a Cala Blanca.

Sense deixar Cala Blanca, ens ha sorprès la proposta de Blat i Raïm, on una parella d’emprenedors aposta per les elaboracions artesanals de pans, rebosteria i innovadores propostes en què el protagonista és el blat, i, d’altra banda, una sumilier que ens sorprèn amb les seves recomanacions de vins, caves i tot allò que té a veure amb el món del raïm. S’hi ha d’anar per deixar-se seduir per les seves propostes i experimentar.

stats