QUÈ ES COU PER MENORCA?
Cultura 06/07/2018

Nova edició de la Mostra de Cuina Menorquina

Bep Al·lès
3 min
Nova edició de la Mostra de Cuina Menorquina

GastrònomUn any més, CAEB Restauració de Menorca organitza una nova edició de la Mostra de Cuina Menorquina, que se celebrarà del 21 al 30 de setembre com a cloenda de la temporada alta a la nostra illa.

La participació a la Mostra de Cuina Menorquina està oberta a tots els restaurants de Menorca i, al llarg dels deu dies que dura, els participants han d’oferir un menú mostra a un preu fix de 17 euros, amb IVA inclòs i beguda no inclosa, i, a més, com a segona opció, un menú gastronòmic (a preu lliure) consistent en plats de cuina menorquina tradicional o de nova cuina menorquina en què el protagonista sigui el producte local. També es pot optar per participar-hi amb els dos menús.

Segons ens han explicat els responsables de CAEB, Enric Cases i José Bosch, l’Associació de Restauració de Menorca realitzarà una campanya promocional a l’illa, i com a novetat, aquest any es faran diferents accions promocionals a Mallorca, per tal d’atreure els visitants del cap de setmana, aprofitant les bones ofertes que hi ha per viatjar a Menorca des de Mallorca, tant amb vaixell com amb avió. A més, és una bona oferta per al turisme gastronòmic, ja que l’illa germana en té un bon mercat.

A la passada edició, que es va celebrar del 21 de setembre al primer d’octubre, hi varen participar un total de 26 restaurants de tota l’illa: set de Ciutadella, dos de Ferreries, un de Cala Galdana, tres del Mercadal, un de les platges de Fornells, un del Migjorn Gran, sis de Maó, un del Castell i cinc de Sant Lluís.

Des de CAEB Restauració Menorca s’espera que es pugui superar la xifra de l’any passat, tenint en compte el grau de satisfacció dels participants i que enguany s’han obert nous restaurants a l’illa, que estan posant de manifest la gastronomia com a complement ideal del turisme de sol i platja, a la vegada que s’ha convertit en un dels principals elements per desestacionalitzar la temporada i allargar-la també als mesos de tardor i primavera.

Plats

La Mostra de Cuina Menorquina és una immillorable ocasió per tastar la cuina menorquina més tradicional, amb plats com l’oliaigua, la caldereta de cap-roig, la caldereta de llagosta, els peixos al forn a la menorquina (com ara la rajada), les tradicionals albergínies al forn farcides de peix i gambes, el canons amb conill, els calamars plens a la menorquina o bé les propostes de nova cuina menorquina de restaurants de renom, que amb la mostra ofereixen menús que són aptes per a la majoria de les butxaques, de manera que és una bona ocasió per conèixer la cuina que es fa en aquests temples de la gastronomia menorquina amb propostes com les de l’any passat, que anaven des d’uns bunyols de formatge de Menorca amb confitura de tomàtiga acompanyats de foie micuit amb confitura de codony i pinyons; arròs de la terra amb secret de porc negre i verduretes; filet de porc metxat amb sobrassada, cuixot de Son Piris amb reducció de vi de Binifadet i coulant de sobrassada de Son Piris i mel de Menorca fins a un caneló de porcella amb tomàtigues de cirerol en conserva i bolets.

A més del plats, també hi ha un interessant assortiment de postres, que van des de les més tradicionals a les creacions d’autor i no deixen ningú indiferent.

La data límit d’inscripció és el 13 de juliol i es pot fer mitjançant el portal de CAEB, info@menorcarestaurants.com o menorca@caeb.es

stats