Publicitat
Publicitat

Cinema

'Noé', censurada a Malàisia per ser contrària a l'islam

La comissió de censura impedeix l'exhibició del film perquè mostra el rostre de Noè, un dels 25 profetes reconeguts per la religió islàmica

La comissió de censura de pel·lícules de Malàisia ha prohibit la projecció de la pel·lícula 'Noé' als cinemes del país per infringir les normes de l'islam. Noè és reconegut per l'islam com un dels 25 profetes, amb el nom de Nabi Nuh. El president de la comissió, Abdul Halim Abdul Hamid, ha explicat que el film contradiu un dels preceptes de la religió islàmica, ja que "no es pot mostrar la cara d'un profeta".

Malàisia no és el primer país que censura la pel·lícula. Cinc països ja havien decidit fer-ho per motius idèntics: els Emirats Àrabs Units, Qatar, Bahrain, Kuwait i Indonèsia.

La prohibició s'ha produït tot i el missatge que la companyia nord-americana, Paramount, va incorporar a les projeccions per advertir que era una "pel·lícula inspirada en la història de Noè" amb la qual s'havien pres "llicències artístiques". Paramount va prendre aquesta decisió després de rebre crítiques de diversos líders religiosos dels Estats Units.

Els llibres que ens fan grans

Etiquetes

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 17/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF