Neix un festival centrat en la diversitat afectiva

La mostra 'OUT!' tindrà lloc a Palma del 27 al 29 d'abril

Amb la intenció d'agafar el relleu del Festival del Mar, desaparegut el 2011, però des d'una mentalitat i filosofia diferenciades, es presenta la I Mostra de Cinema de Diversitat Afectiva de les Illes Balears, que desenvoluparà el seu programa del 27 al 29 d'abril en tres llocs de Ciutat: Es Baluard, CineCiutat i el restaurant Bocalto. 

La iniciativa parteix de l'associació cultural Mèdit, centrada a organitzar esdeveniments relacionats amb el cinema. La mostra inclou projeccions de llargmetratges de ficció, documentals i curtmetratges, i activitats paral·leles com ara xerrades i col·loquis. 

'OUT!' creu en el paper educatiu que pot dur a terme la cultura, en concret el cinema, i vol celebrar la diversitat afectiva i sexual sense oblidar les carències i mancances que, en aquest sentit, encara presenta la societat. Entre les cintes que es podran veure destaquen 'Una dona fantàstica', del xilè Sebastián Lelio, guanyadora d'un Oscar i un Goya, entre altres premis, i el documental 'Vida i mort d'un arquitecte', del mallorquí Miguel Eek, sobre la figura de Josep Ferragut.

La mostra ha tractat de ser conseqüent, en la seva primera edició, amb la igualtat de gènere amb què s'identifica, si no en totes les manifestacions culturals, sí en les explícitament compromeses amb causes similars. L'equip que la presenta està format per set homes i una dona. No obstant això, el festival manifesta la seva intenció d'aconseguir un major equilibri en anys posteriors.    

 

EDICIÓ PAPER 08/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF