INSTITUCIONS CULTURALS
Cultura 23/03/2012

Neix la Xarxa de Centres d'Arts Visuals de Catalunya

La indefinició que ha paralitzat els centres d'art del territori els últims mesos s'ha acabat. La Xarxa de Centres d'Arts Visuals de Catalunya, creada per la Generalitat, els salva i aposta per coordinar-los.

Antoni Ribas Tur
1 min

BARCELONAAhir va començar una nova etapa per als set centres d'art contemporani distribuïts arreu del territori. El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, va presentar la Xarxa de Centres d'Arts Visuals de Catalunya, una iniciativa que implanta, amb nombroses modificacions i novetats, el decret aprovat el 2010 per l'anterior govern per aglutinar el Bòlit de Girona, el Centre d'Arts Contemporànies de Vic (ACVic), la Panera de Lleida, Can Xalant de Mataró, el Centre d'Art de Tarragona, Lo Pati d'Amposta i el Centre d'Art Tecla Sala de l'Hospitalet. A aquestes entitats s'hi sumarà, enguany, el centre d'art contemporani de Barcelona de la fàbrica Fabra i Coats. La xarxa neix amb els objectius de rendibilitzar recursos, acostar l'art contemporani a la ciutadania i dinamitzar el teixit artístic arreu del territori.

La direcció general de Promoció i Cooperació Cultural es farà càrrec a partir d'ara de la coordinació dels centres (abans ho feia el CoNCA). Els municipis on es troben tindran més capacitat de decisió en la seva gestió i tindran el suport del Macba. També es crearà un consell en què participaran els regidors de Cultura dels diferents ajuntaments i una comissió executiva amb els directors dels centres. El Govern també ha nomenat una coordinadora de la Xarxa de Centres d'Arts Visuals: Conxita Oliver, exgerent de l'Entitat Autònoma de Difusió Cultural del departament de Cultura.

L'aportació de la Generalitat a la Xarxa el 2012 serà d'1,1 milions d'euros, mentre que el 2011 hi va destinar 946.000 euros.

stats