Neix el Menorca Music Festival

La primera edició del festival es farà al Mercadal del 14 al 16 d'agost i els primers artistes confirmats són Sofia Ellar, Arnau Griso i Nil Moliner

Les incerteses generades per la pandèmia de coronavirus no han aturat la primera edició d'un nou festival que neix a les Balears: el Menorca Music Festival. L'esdeveniment, fundat per Maurici i Esteve Alfaras, tindrà lloc les nits del 14 al 16 d'agost al recinte firal del Mercadal i combinarà música amb gastronomia i artesania.

Els primers artistes confirmats per a aquesta primera edició són Sofia Ellar, Arnau Griso i Nil Moliner. A la pàgina web del festival ja es poden adquirir les entrades i també consultar tota la informació pràctica. Hi haurà els dos escenaris actius i els dies forts de concerts seran el 14 i el 15. El 16 d’agost serà un dia més tranquil "per poder passejar pel mercat i gaudir de la gastronomia i dels concerts d’un dels escenaris", expliquen els organitzadors.

Quant a les circumstàncies excepcionals que pot provocar la crisi sanitària, l'organització treballa perquè "es pugui fer amb la màxima normalitat possible", però sempre respectant "totes les regulacions sanitàries escrupolosament i garantint la màxima seguretat i protecció per a les persones que hi assisteixin".

Sofia Ellar, un dels plats forts

El directe de Sofia Ellar serà un dels plats forts del Menorca Music, assegura el festival en un comunicat. Nascuda a Londres amb arrels espanyoles, amb només 26 anys té dos discos publicats ( Seis peniques, 2017, i Nota en Do, 2018). La seva última gira,  Bañarnos en vaqueros (amb el single del mateix nom va liderar el rànquing de descàrregues a iTunes), va reunir fins a 100.000 espectadors.

Arnau Blanch i Èric Griso varen penjar el 2011 la seva primera a cançó a Youtube i actualment ja superen els 100 milions de reproduccions. El 2018 firmen amb Sony Music i llancen la Revolución Bananera, un popurri dels seus grans èxits que barreja sons de rumba, pop, trap i funk amb lletres marca de crítica social mesclades amb humor. Alguns dels seus èxits són Es gratis, Desmortil i El gusto es mío.

El primer disc del català Nil Moliner,  Bailando en la batalla, ha vist la llum aquest 2020 complicat. Nascut a Barcelona el 1992, a 15 anys Moliner ja versionava cançons en petits clubs. Després de formar part del grup CyBee, el 2018 començà el seu projecte en solitari. Planteja una proposta "íntima i profunda" amb l'ajuda dels productors Manu Guix i Roger Rodés.

EDICIÓ PAPER 30/05/2020

Consultar aquesta edició en PDF