Publicitat
Publicitat

Neix Galacticat, la primera mostra de cinema fantàstic i ciència-ficció de Ponent

Se celebrarà del 25 al 27 d'abril a Tàrrega i inclourà clàssics i curtmetratges, començant per 'Faust 5.0' de La Fura

La pel·lícula 'Faust 5.0' (2001) – que va ser dirigida per Isidro Ortiz, Alex Ollé i Carlus Padrisa– i que constitueix el debut cinematogràfic de la companyia teatral La Fura dels Baus obrirà la primera edició de Galacticat, Mostra de Cinema Fantàstic de Ponent. Segons ha anunciat l'organització en un comunicat, el festival tindrà lloc a Tàrrega (Lleida) del 25 al 27 d'abril, i projectarà pel·lícules clàssiques, actuals i curts de directors novells, per "acostar l'espectador al passat, present i futur del gènere".

En la recuperació dels grans clàssics, el festival inclourà pel·lícules de culte del cinema fantàstic com 'Planeta prohibit' (1956), de Fred M. Wilcox; 'Ultimàtum a la Terra' (1951), de Robert Wise; 'El planeta dels simis' (1968), de Franklin J. Schaffner, i '2001: Odissea a l'espai', de Stanley Kubrick, que serà el film encarregat de tancar la mostra. De les pel·lícules de gènere fantàstic recents s'han seleccionat 'El bosc' (2012), d'Óscar Aibar; 'Eva' (2011), de Kike Maíllo, i 'Moon' (2009), de Duncan Jones.

Galacticat projectarà també una selecció de curtmetratges dels alumnes de les escoles de cinema Escac i Bandeapart, com també del festival Lo Cercacurts –festival de curtmetratges de Montornès de Segarra (Lleida)–, i dedicarà dues sessions al públic familiar amb la projecció de 'E.T.' (1982) i 'La història interminable' (1984).

El festival també oferirà exposicions relacionades amb el gènere fantàstic, en les quals es podrà veure objectes de cinema i d'efectes especials, cartells cinematogràfics del dissenyador Mó Caró, 'fan-art' i material de pel·lícules de ciència-ficció i de còmics, entre d'altres.

El grup de rock instrumental Audiolepsia serà l'encarregat de posar la nota musical al festival, ja que dissabte 26 presentarà el seu disc 'Principio de Incertidumbre' en concert.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF