Negrei3colors presenta 'On' en vinil, un senzill d'avançament del seu proper LP

Jaume Bergas explica que la banda es troba immersa en la gravació d'un àlbum que sortirà el mes de desembre 

El músic Jaume Bergas, acompanyat per dos dels músics de Negrei3colors, Biel Fiol i Xavier Orestes, ha presentat a l'espai Xocolat l'edició limitada –només hi ha 150 còpies– en vinil de la cançó On (editada per Blau), un avançament del proper LP de la banda que sortirà abans de final d'any.

Bergas es mostra satisfet d'aquest senzill per la quantitat de matisos musicals que conté, cosa que es repetirà en la gran majoria de cançons que formaran part del disc que estan gravant durant aquestes setmanes i que sortirà el mes de desembre. El músic explica que la majoria de les seves lletres parlen d'històries d'amor, tot i que no sempre acaben bé. Així i tot, Bergas se sent "pletòric d'amor" amb la gravació del disc i la presentació del vinil, malgrat que el context social, econòmic i sanitari l'entristeixi: "Mai ens hauríem imaginat que ens tocaria viure tot això que està passant amb el coronavirus, i que la nostra llibertat es veiés limitada per una cosa perillosa que no podem ni tan sols veure", lamenta. A banda d'escriure sobre l'amor i totes les seves formes, s'interessa per la temàtica de la immigració i el drama dels refugiats que moren al Mediterrani.

Només una de les deu cançons que podran escoltar-se al disc ha estat escrita i composta durant el confinament. De fet, Bergas diu que aquells dies no tenia ganes de fer res: “Necessit el carrer, el contacte carnal que ara tant ens falta i veure la gent per poder escriure. Quan estàvem tancats a casa només tenia ganes de llegir i escoltar música. Va sortir una cançó perquè parlant amb els altres integrants del grup anàvem comentant idees i va sorgir”.

Reconeix que està influït per músics com Jaume Sisa, Tom Waits i Nick Cave, però que Negrei3colors és un grup eclèctic i amb un so musical complicat de definir. “M'alegra molt pensar que hem aconseguit tenir una sonoritat pròpia, que segurament encaixa amb l'etiqueta de pop-folk amb tocs de música mediterrània”. De moment, el grup Negrei3colors no té tancats concerts, perquè espera a tenir el disc enllestit per programar una gira.

EDICIÓ PAPER 24/10/2020

Consultar aquesta edició en PDF