Enbreu
Cultura 08/06/2013

Nando Esteva, Miami-Palma-Madrid-Xangai

J. A. Mendiola
2 min
Nando Esteva, Miami-Palma-Madrid-Xangai

PalmaVa ser quan va sortir a TVE que Nando Esteva havia exposat a Miami 250gr. de tacón, notícia il·lustrada amb imatges, que el galerista Ramón García Alcaraz, propietari de la madrilenya My name's Lolita, va dir vull aquesta exposició. Es va posar en contacte amb el reconegut fotògraf mallorquí i així aconseguí que dia 6 passat s'inauguràs l'exposició completa. Nando Esteva és bàsicament fotògraf publicitari i en un moment donat va decidir fer una passa en direcció a un altre tipus de fotografia, més artística, més personal, allunyada del que volen els clients per fer el que realment volia ell, fer el que li sortia de dintre. Va ser amb motiu de la mort del seu pare, a qui va voler retre un homenatge. L'exposició va tenir lloc a la Misericòrdia amb el títol de Rostros , tan bella com esgarrifant. Mentre anava fent feina i guanyant premis Lux un rere l'altre, va sorgir la col·laboració amb el no menys conegut dissenyador José Miró. Amb ell va parir aquests 250 gr. de tacón i l'èxit un altre cop. Com dèiem primer a Miami, després es va exposar a la galeria Abba i ara a Madrid. Peró clar, aquest només és un punt de trobada més a l'itinerari marcat per l'exposició, que el proper 14 de juliol s'inaugurarà ni més ni menys que a Xangai, exactament a la Shangai Pudong Library, i després ja ho veurem.

De moment, dijous es va inaugurar a l'esmentada My name's Lolita de Madrid, on també han exposat des de Chema Madoz fins a Alberto García-Alix i, com no podia ser d'una altra manera, va deixar bocabadats el gran nombre de convidats que s'hi donaren cita. 250gr. de tacón és un treball molt original des de la concepció, una mescla de carnisseria i sabates que com a plantejament és simpàtic si més no, però acabada l'ocurrència arriba el treball, el concepte, i allà ens trobam amb una mena d'estètica gore i uns colors tan suggestius com inquietants. Tot un exercici de funambulisme conceptual que va molt més enllà de l'estètica per trobar-nos amb un discurs d'ampli recorregut mitjançant vuit fotografies de grans i diferents formats, perquè cadascuna requereix el seu i aquest també és un camp que domina Nando Esteva. Per arrodonir l'exposició, el fotògraf, conscient que hi havia molt material descartat tan valuós com el que s'exposa, ens obsequia amb quaranta petites fotografies per deixar clar que hi podia haver fàcilment una altra exposició del mateix tema.

En aquests moments, Nando Esteva està amb un projecte potser molt més ambiciós, del qual tan sols direm el títol: Pelea de gallos , i en el qual podrem trobar fotografies naturalment, imatges en moviment i música en directe. Promet.

stats