Publicitat
Publicitat

La història de 'La Nacional', la societat d'immigrants espanyols més antiga de Nova York, en un documental

La barcelonina Cèlia Novis i el mallorquí Manel Ferrera han iniciat una campanya de 'crowdfunding' per acabar el seu projecte 'Sole Survivor'

La ciutat de Nova York sempre ha estat un imant per a aquelles persones que cerquen iniciar una nova vida a la terra dels somnis i les oportunitats. Els ciutadans de l'estat espanyol no n'han estat una excepció al llarg dels anys i ja a finals del segle XIX, l'any 1868, fundaren l'Spanish Benevolent Society, la primera societat d'immigrants espanyols fundada a Manhattan.

Coneguda com 'La Nacional', aquest primer 'club' d'immigrants espanyols a Nova York és ara el protagonista de la pel·lícula documental ' Sole Survivor', que en registra la història i la del barri que li donava acollida, l'antic Little Spain.

El projecte el capitanegen la periodista i cineasta barcelonina Cèlia Novis, juntament amb el seu soci a Somiant Productions, el periodista mallorquí Manel Ferrera. Novis n'és la directora i la guionista, i amb Farrera en realitzen la producció de manera conjunta. Amb el projecte molt avançat, ara cerquen finançament per finalitzar-lo mitjançant una  campanya de crowdfunding amb la qual esperen recollir 25.000 dòlars, dels quals en porten acumulats 10.700.

Amb la missió de mostrar 'La Nacional' com l'eix vertebrador de la societat espanyola a Nova York, el documental compta amb la participació del pintor Domingo Zapata.