MÚSICA
Cultura 08/06/2013

Música simultània i gratuïta a 100 racons emblemàtics de Catalunya

Les escoles de música de les demarcacions de Barcelona, Girona i Lleida surten al carrer en motiu del Festival Simfònic

Acn
2 min
Alumnes de l'escola de música de Palafrugell als Banys Àrabs de Girona / ACN

Més de 5.000 alumnes d'escoles de música s'han repartit aquest dissabte a la tarda per 100 racons emblemàtics d'arreu de Catalunya per oferir 100 concerts simultanis i gratuïts en el nou Festival Simfònic (l'antic Barcelona-Ciutat Concert). A partir de les sis de la tarda, el swing, el jazz, el hip hop, el gospel, el jazz o la música electrònica han començat a sonar en espais tan singulars com el Monestir de Pedralbes, el Zoo o el Museu Marès de Barcelona, el Museu Arqueològic o els Banys Àrabs de Girona, la Seu Vella de Lleida o la plaça del Museu Dalí de Figueres. Els padrins del Simfònic són el grup de pop català 'Els Pets' i en honor seu s'ha tocat el 'Bon dia', un dels seus temes més populars.

Swing i pop rock a Lleida

La ciutat de Lleida ha aplegat 8 concerts simultanis de les diferents escoles de música de la ciutat. Hi ha hagut concerts de cant coral al CaixaForum, a la Canonja de la Seu Vella i a l'església romànica de Sant Martí; música de cambra i orquestra a la Biblioteca Pública; bigbands amb swing al Pati de l'Institut d'Estudis Ilerdencs i a la Plaça Paeria i pop-rock a la Plaça Sant Francesc. A la mateixa hora la música ha arribat a 11 ciutats més de la demarcació com Agramunt, Almacelles, Alguaire, Balaguer, Guissona, Cervera, Mollerussa, Pont de Suert, Sant Guim de Freixenet, Solsona i Tremp.

Més de 25.000 persones

La iniciativa SIMFONIC ('sim' per l'abreviació de simultanis) se celebra des de fa tres anys, impulsada per l'Associació Cultural SecretsBCN, amb l'objectiu d'entendre les Escoles de Música com una inversió en educació i aconseguir que els joves músics en siguin els protagonistes. Amb l'ampliació de concerts, espais i participants, el festival preveu que enguany el públic que s'aproparà a un o altre recital arribarà a les 25.000 persones. El director del certamen ha considerat que aquesta és una bona ocasió perquè els ciutadans "redescobreixin" els espais emblemàtics de la seva ciutat.

stats