EXPOSICIÓ
Cultura 25/06/2013

El Museu de Londres dedica una exposició a Sherlock Holmes

La mostra, que vol evidenciar el lligam existent entre el detectiu i la capital del Regne Unit, obrirà les portes e l 2014

Efe
1 min
Sherlock Holmes

LondresEl Museu de Londres dedicarà una gran exposició a Sherlock Holmes, l'enigmàtic i sagaç detectiu creat per l'escriptor escocès Sir Arthur Conan Doyle. El museu, situat a l'est de la capital britànica, vol explorar el personatge de Holmes i les característiques de Londres al final de l'era victoriana, quan van ser escrites i contextualitzades les aventures de l'obsessiu i intel·ligent Holmes. D'aquesta manera, un conjunt de manuscrits, fotografies i objectes relacionats amb el detectiu s'exposaran juntament amb altres elements propis de la capital anglesa.

El museu anirà més enllà "del barret de caça, la pipa i la capa" i buscarà un Holmes real i polifacètic, "emulant la seva pròpia capacitat d'observació i la seva ment analítica per arribar a la veritat", assenyala un dels responsables, Andrew Scott. L'exposició, que s'inaugurarà la tardor del 2014, explorarà també la relació entre el detectiu i la ciutat, que esdevé un personatge més en algunes de les aventures del detectiu, per a qui estudiar Londres era "un 'hobby'".

Amb una ment brillant i una aclaparadora capacitat de deducció, Holmes va fer la seva primera aparició el 1887 en una novel·la de Conan Doyle, quan el Regne Unit era una potència mundial i Londres, la capital de l'imperi. Les històries sobre el detectiu i el seu company, el doctor John Watson, van tenir una acollida excel·lent i un atractiu que ha perdurat durant generacions. Ara, el Museu de Londres espera que aquesta mostra pugui repetir l'èxit de la recent 'Dickens i Londres', dedicada el 2012 a l'escriptor Charles Dickens en el bicentenari del seu naixement, i que va atreure més de 100.000 visitants.

stats