PREMIS LITERARIS
Cultura 31/10/2011

Muriel Villanueva guanya el Just Manuel Casero

Ara
1 min

Girona.L'escriptora valenciana Muriel Villanueva ha estat la guanyadora del XXXI Premi Just Manuel Casero, amb la novel·la La Gatera. L'obra és "fantàstica i ha deixat bocabadats tots els membres del jurat", que ha decidit les guanyadores per unanimitat, segons el secretari del jurat, Guillem Terribas.

La finalista ha estat Alba Sabaté i Villagrasa, per l'obra El soroll de les balenes. El guardó està dotat amb 2.200 d'euros, una estatueta de l'artista Quim Corominas i la publicació del llibre per l'editorial Amsterdam. El premi de la finalista és de 600 euros.

La guanyadora va explicar a l'ACN que està "contentíssima" i alhora sorpresa, ja que "tenia por que alguns tabús poguessin aturar les editorials i els jurats" pel tractament que es fa de la sexualitat a La Gatera. Muriel Villanueva (València, 1976) viu a Barcelona, és diplomada en educació musical i actualment és professora de l'Escola d'Escriptura de l'Ateneu Barcelonès. El jurat del premi està format per Vicenç Pagès-Jordà, Mita Casacuberta, Josep Maria Fonalleras, Imma Merino, Eva Vázquez i Guillem Terribas (com a secretari).

stats