Les melodies de 'La flauta màgica' de Mozart inauguren la Temporada d'Òpera del Principal

La producció, que es podrà veure aquest divendres a l'escenari palmesà, arriba des de la ciutat holandesa de Maastricht amb una escenografia contemporània

Amb la música de La flauta màgica s'aixecarà el teló, aquest divendres, de la 35a Temporada d'Òpera del teatre Principal de Palma. L'obra, de llarg la més reconeguda de Wolfgang Amadeus Mozart, arriba amb una producció del Teatre Zuid, de la ciutat holandesa de Maastricht. Diumenge 18 i dimecres 21 també hi haurà funció. És una de les cites més esperades, ja que la crisi sanitària va esclatar just quan havia d'arrancar la temporada d'òpera la primavera passada. Els amants d'aquest gènere musical i teatral ja tenen a punt el seu programa. 

Aquesta producció de l'obra de Mozart, que s'ha presentat aquest dimecres al teatre amb alguns dels protagonistes, inclou la direcció escènica de Jorinde Keesmaat i la direcció musical de Josep Planells i està interpretada per Antoni Lliteres, David Pershall Carmen Romeu, Aleksandra Jovanovich, Önay Köse, Marta Bauzà, Begoña Gómez, Frédérique Sizaret, Jorge Juan Morata i Maia Planas en els papers principals, a més de l'Orquestra Simfònica de les Illes Balears i el Cor del teatre Principal.

Podem parlar de teatre quan és en ‘streaming’?

Jorinde Keesmaat ha explicat que ha optat per una posada en escena on dona un paper més protagonista a la dona: "A la nostra versió, Pamina resulta ser una heroïna que sembla anar més lluny i atrevir-se més que tots els que l'envolten a fer qualsevol cosa". A més, l'escenografia s'allunya de les referències clàssiques i té un aire molt més modern i contemporani. 

El director del teatre Principal, Josep Ramon Cerdà, ha anunciat la resta de la 35a Temporada d'Òpera que, a més de La flauta màgica, inclou els títols La flauta encantadora, L'elisir d'amore, Il trovatore i L'òpera dels rals.

La flauta encantadora és un concert a càrrec de la cantant Vega Escribano. Serà una actuació de caire pedagògic i adreçat especialment a famílies. És una proposta que dona una volta a La flauta màgica de Mozart. El concert serà dissabte, 17 d'octubre, en el context de les funcions de La flauta màgica.

Durant la presentació, la vicepresidenta i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Bel Busquets, ha destacat "les ganes de cultura i d'òpera que té la gent", atesa la gran acceptació que ha tingut aquest títol entre els espectadors, ja que queden molt poques entrades a disposició del públic.

El març de 2021 arribarà L'elisir d'amore en la producció pròpia del teatre Principal que tant d'èxit va tenir a la temporada de 2019. José Martret, com a director d'escena, i Andrés Salado, com a director musical, firmen aquest títol de Donizetti, que comptarà amb les veus de Sara Blanch, Simón Orfila, Joan Martín-Royo i Irene Mas, entre d'altres.

L'òpera dels tres rals, amb música de Kurt Weill i text de Bertolt Brecht, arribarà l'abril de 2021 en versió concert amb la Banda Municipal de Palma, que dirigeix Francisco Valero, gràcies a la col·laboració entre l'Ajuntament de Palma i el teatre Principal.

Finalment, el maig de 2021, Il trovatore, de Verdi, tancarà la temporada. Aquesta producció del Teatro Villamarta de Jerez estarà dirigida escènicament per Marta Eguillor i musicalment per Matteo Beltrami; serà interpretada per Àngel Òdena, Nino Surguldaze, Gastón Rivero, Marga Cloquell i Juan Gabriel Ruiz, entre d'altres.

Cerdà ha precisat la gran varietat d'oferta operística que suposa la 35a Temporada d'Òpera precisament amb l'objectiu d'arribar a tots els públics i, especialment, a aquells que habitualment no assisteixen a sessions d'òpera.

El director del Principal també ha destacat la presència femenina en la direcció d'escena d'òpera, un fet no gaire habitual. Dels tres grans títols de la temporada, dos són dirigits per dones, La flauta màgica (Jorinde Keesmaat) i Il trovatore (Marta Eguillor).

L'aforament del Principal s'ha reduït al 50% i hi ha un seient buit de seguretat entre butaca i butaca. Els grups de convivents poden seure junts a determinades llotges, però es poden adquirir únicament comprant l'entrada a la taquilla. 

EDICIÓ PAPER 24/10/2020

Consultar aquesta edició en PDF