MÚSICA
Cultura 17/06/2013

La Mostra de Jazz de Tortosa celebra els 20 anys amb la Sant Andreu Jazz Band i Avishai Cohen

El festival programa una fira del disc de vinil, un concert exclusiu de la Jamboree Big Latin Band i una actuació de Manel Fuentes amb La Vella Dixieland

Acn
1 min

TortosaLa Mostra de Jazz de Tortosa arriba als 20 anys amb una programació ambiciosa: 25 concerts en sis jornades. La vigent edició vol retre homenatge a la figura de Joan Chamorro, pedagog, fundador i director de la Sant Andreu Jazz Band, amb un concert inaugural el dia 1 de juliol del mateix conjunt, format per 26 joves intèrprets d'entre vuit i dinou anys entre els quals, la multiinstrumentista Andrea Motis. El contrabaixista israelià Avishai Cohen completarà el llistat de plats forts del certamen, que se celebrarà de l'1 al 6 de juliol a Tortosa.

Enguany es donarà continuïtat a actuacions a l'Observatori de l'Ebre, com el concert de Benjamin Leon Trio o una fira del disc de vinil com a novetat. Es tornarà a oferir la mostra de cuina cajun i s'acolliran els nous valors del jazz en la setena edició de l'Espai del Jazz Jove dels Països Catalans. D'altra banda, el Cor Flúmine tortosí oferirà un repertori de jazz i la Jamboree Big Latin Band presentarà en exclusiva el seu nou disc.

La mostra ha programat també l'actuació del periodista i presentador Manel Fuentes amb La Vella Dixieland, que inclou un particular homenatge al nord-americà Bruce Springsteen. Serà un concert amb entrada gratuïta que tindrà lloc al parc Teodor González de la ciutat. Al marge del programa, s'han organitzat també actuacions d'intèrprets locals i estatals en diverses terrasses, bars i restaurants de la ciutat durant els sis dies que s'allargarà el certamen.

stats