ARA Llegim
Cultura 13/06/2013

El premi Llibreter, per a Francesc Parcerisas, Mordecai Richler i Roberto Innocenti

Les categories de Literatura Catalana i Altres Literatures han distingit llibres de Quaderns Crema: és la primera vegada que tots dos premis recauen en una mateixa editorial. En la categoria Àlbum Il·lustrat ha guanyat la relectura de la 'Caputxeta Vermella' de Roberto Innocenti i Aaron Frisch

Ara
1 min

BarcelonaConvocat pel Gremi de Llibreters de Catalunya des de fa 14 anys, el premi Llibreter té la vocació de distingir novetats que han passat més o menys desapercebudes pel gran públic i a les quals el gremi vol donar una segona vida a partir del reconeixement. Enguany, el premi ha distingit en les categories de Literatura Catalana i Altres Literatures el dietari de Francesc Parcerisas 'La primavera a Pequín' i la novel·la de l'autor canadenc Mordecai Richler 'El cas d'en Barney Panofsky. En català, tots dos llibres han estat editats per Quaderns Crema, editorial fundada l'any 1979 per Jaume Vallcorba. En la categoria d'Àlbum Il·lustrat, l'obra guanyadora ha estat 'La caputxeta vermella' d'Aaron Frisch i Roberto Innocenti, publicada per Símbols editors. En castellà, Richler ha estat editat per Sexto Piso, i l'àlbum il·lustrat per Kalandraka.

En la seva primera dècada de trajectòria, el premi Llibreter va distingir únicament una obra publicada durant el curs editorial de l'any. Van ser reconegudes, entre d'altres, 'L'edat de ferro', de John Maxwell Coetzee, 'El port de les aromes', de John Lanchester i 'El cinquè en joc', de Robertson Davies. Des del 2010, el premi es va dividir en tres categories: Literatura Catalana, Altres Literatures i Àlbum Il·lustrat. L'any passat, els guanyadors van ser 'Germans, gairebé bessons', de Maria Mercè Cuartiella, 'A dalt està tot tranquil', de Gerbranb Bakker i 'El autobús de Rosa', de Fabrizio Silei i Maurizio A.C. Cuartiello.

stats