OBITUARI
Cultura 20/11/2011

Mor l'occitanista català Enric Garriga Trullols

Ara
1 min

BARCELONAEl president de l'Institut de Projecció Exterior de la Cultura Catalana (IPECC) i del Cercle d'Agermanament Occitano-Català (CAOC) va morir divendres a Barcelona als 85 anys. Enginyer químic, Enric Garriga Trullols va treballar per la independència de Catalunya i per donar a conèixer la realitat dels Països Catalans arreu del món.

Va participar al Congrés de Cultura Catalana (1975-1977) en l'àmbit de la projecció exterior, i el 1978 va ser un dels fundadors de l'IPECC, del qual seria el tercer president. El 1978 va participar en la fundació del CAOC, entitat que fomenta la cultura occitanocatalana i que es preocupa per difondre el fet occità a Catalunya i el fet català a Occitània.

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, el va recordar com "una figura molt rellevant en la projecció exterior de la cultura catalana al món" i en va destacar "el treball constant com a activista cultural, polític i lingüístic de gran influència per fomentar la unió entre la comunitat catalana i l'occitana, en la línia de grans figures de la primera meitat del segle XX com Pompeu Fabra, Josep Carbonell i Loïs Alibèrt".

stats