Publicitat
Publicitat

Literatura

Mor l'escriptor nord-americà Peter Matthiessen, autor d''El lleopard de les neus'

És l'únic autor que ha estat guardonat amb el National Book Award tant en la categoria de ficció com de no-ficció

L'escriptor nord-americà Peter Matthiessen, que patia leucèmia, ha mort aquest diumenge als 86 anys. Era especialment conegut per la novel·la 'El lleopard de les neus' (1978) i per ser l'únic escriptor guardonat amb el National Book Award tant en la categoria de ficció com de no ficció.

Matthiessen va néixer a Nova York el 22 de maig de 1927. Es considerava a si mateix un novel·lista, tot i que també era conegut per la seva faceta espiritual, ecologista i naturalista, i alguns mitjans el consideraven un guru del moviment 'new age'. El 1978 va guanyar el premi nacional de literatura nord-americà per una obra de no-ficció, 'El lleopard de les neus'. El segon el va guanyar l'any 2008 amb 'País de sombras'. També és autor de 'Far tortuga', 'Al pie de la montaña', 'En el espíritu de Caballo Loco' i 'El árbol en que nació el hombre'.

La seva mort gairebé ha coincidit amb la publicació de la darrera novel·la, 'In Paradise'. Està previst que l'obra surti a la venda en anglès aquest dimarts 8 d'abril i a l'estat la publicarà Seix Barral.
Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 10/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF