Publicitat
Publicitat

Mor als 78 anys el cantant Cheo Feliciano, una llegenda de la salsa

El músic va tenir un accident de trànsit, segons informen diversos mitjans de Puerto Rico

José Luis 'Cheo' Feliciano, un dels grans noms de la música llatina, ha mort aquest dijous en un accident de trànsit a Puerto Rico, segons informen diversos mitjans de l'illa. Feliciano, nascut a Ponce (Puerto Rico) el 3 de juliol del 1935, va ser un dels cantants més populars de l'edat d'or de la salsa, sobretot durant el període en què va estar involucrat en l'escena de l'Spanish Harlem, a Nova York.

Format com a percussionista, Feliciano es va fer conegut primer com a cantant de boleros amb el Sextet de Joe Cuba als anys 50. També va passar per l'orquestra d'Eddie Palmieri abans de publicar 'Cheo' (1971), un disc que inclou el tema 'Anacaona', una de les cançons més populars del seu repertori. La manera de cantar de Feliciano va ser un referent per a Rubén Blades, company en la consolidació de la salsa. L'amistat entre tots dos va ser llarga, i l'any 2012 van compartir el disc 'Eba Say Ajá'.

La veu de Cheo Feliciano està associada a memorables interpretacions de peces com 'El ratón', 'Mi triste problema', 'Anacaona' i 'Juan Albañil', entre altres.

Atipa't de cultura