Publicitat
Publicitat

Mor l'actriu Lolita Sevilla, la veu de 'Bienvenido Mr Marshall'

El tema 'Americanos' del film de Berlanga li va servir de trampolí, quan tenia 17 anys

'Americanos... os recibimos con alegria' és probablement la cançó més identificable amb el cinema espanyol d'una època, una melodia entonada a la cinta de Berlanga 'Bienvenido Mr Marshall' per l'actriu i cantant Lolita Sevilla, morta aquest dilluns als 78 anys a l'hospital Gregorio Marañón de Madrid.

Angeles Moreno Gómez, àlies Lolita Sevilla, va ser des de molt jove primera figura en espectacles folklòrics, encara que l'èxit rotund no li va arribar fins que Luis García Berlanga es va fixar en ella per confiar-li el paper femení principal de la seva obra de referència, 'Bienvenido, Mr Marshall', el 1952.

Va compaginar la seva carrera cinematogràfica, que inclou pel·lícules com 'Las aventuras del barbero de Sevilla', 'La chica del barrio', 'Lo que cuesta vivir', 'El fotogénico' o 'Habanera', amb la trajectòria musical que la va portar a cantar a Espanya i a diferents països europeus i americans, on es va guanyar reputació.

Si bé els anys 50 i els anys 60 van ser l'esplendor del recorregut artístic de Lolita Sevilla, l'actriu i cantant va intentar mantenir-se en gires i actuacions televisives durant trenta anys més, fins a la mort, el 1997, del seu espòs, José Maria Gallardo. Després es va retirar.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF