Publicitat
Publicitat

Música

Mor Lluís Andreu, antic director artístic del Liceu

Va dirigir el Teatre entre 1981 i 1990, un període en què va contractar figures com Luciano Pavarotti i Alfredo Kraus, Plácido Domingo i va potenciar el Cor i l'Orquestra Simfònica

En un comunicat de condol, el Gran Teatre del Liceu ha informat avui de la mort de Lluís Andreu, el primer director artístic del teatre.

Andreu en va ser director artístic des del 1981 fins el 1990, coincidint amb la constitució del Consorci del Gran Teatre del Liceu. "Va contribuir, en un moment de canvi en la gestió del Teatre, a posar el Liceu al lloc que li corresponia", diu el comunicat del Liceu. 

Abans de ser director artístic del Liceu, Lluís Andreu va debutar-hi com a baríton el 1956, tot i que la seva carrera com a solista va durar poc més de 20 anys i, posteriorment, va treballar com agent artístic.

Durant l'època de Lluís Andreu al capdavant del Liceu, van passar pel teatre grans figures de la lírica com Luciano Pavarotti, Alfredo Kraus, Plácido Domingo, Mirella Freni, Montserrat Caballé i Josep Carreras, entre d’altres. També va potenciar el Cor i l’Orquestra Simfònica amb l’arribada d’Uwe Mund, Romano Gandolfi i Vittorio Sicuri.

Els llibres que ens fan grans

Etiquetes