Cultura 20/06/2013

Mor l'actor James Gandolfini, protagonista de 'Los Sopranos'

L'actor, de 51 anys, hauria mort d'un infart a Roma, on es trobava de vacances

Efe
2 min
L'actor James Gandolfini, en una imatge publicitària de la sèrie 'Los Sopranos' / REUTERS

Los AngelesL'actor James Gandolfini, conegut per interpretar el mafiós Tony Soprano a la popular sèrie televisiva 'Los Sopranos', ha mort aquest dijous als 51 anys a Roma, on es trobava de vacances, segons han confirmat a Efe els seus representants.

Els primers indicis apunten a un infart com a causa de la mort de l'artista.

Gandolfini tenia previst assistir a la 59a edició del Festival de Cinema de Taormina, a Sicília, per participar en un esdeveniment durant el proper cap de setmana al costat del director Gabriele Muccino.

"És amb immensa pena que hem d'informar que el nostre client James Gandolfini ha mort avui. Els nostres cors estan destrossats i el trobarem a faltar profundament. Ell i la seva família eren part de la nostra des de fa molts anys", han manifestat Mark Armstrong i Nancy Sanders , els seus representants, en un comunicat conjunt.

L'artista, natural de Nova Jersey i amb arrels italianes, va aconseguir fer-se un nom a Hollywood després de protagonitzar 'Los Sopranos', un serial que va emetre el canal de cable HBO entre el 1999 i el 2007 i que es va convertir en un dels èxits més grans de la petita pantalla.

'Los Sopranos', considerada una obra mestra de la televisió, va ser nominada el passat 3 de juny pel sindicat de guionistes dels EUA la sèrie més ben escrita de la història, guanyadora de dos premis Emmy al drama de l'any, i múltiples vegades candidata durant el temps que va estar en antena.

Gandolfini va recollir tres premis Emmy pel seu paper de Tony Soprano (2000, 2001 i 2003), així com el guardó de millor actor per aquest personatge en els Globus d'Or (2000).

A la gran pantalla, se'l va poder veure recentment a la comèdia 'The Incredible Burt Wonderstone' i l'any passat, a 'Zero Dark Thirty'.

Altres títols en la seva filmografia són 'The Man Who Wasn't There' (2001), 'The Taking of Pelham 1 2 3' (2009) i 'Killing Them Softly' (2012).

L'actor tenia previst tornar al món de l'hampa en la ficció en una nova sèrie, 'Criminal Justice', en la qual s'hauria posat en la pell d'un advocat penalista.

stats