Publicitat
Publicitat

Mor Grant Hart, de Hüsker Dü, als 56 anys

El bateria i cocompositor de la banda nord-americana ha perdut la batalla amb el càncer que patia

Grant Hart, bateria i cocompositor de Hüsker Dü, ha mort als 56 anys a causa del càncer que patia. Tot i que a hores d'ara encara no hi ha un comunicat oficial, són diversos els mitjans, com 'Variety' o 'Billboard', que ja s'han fet ressò de la notícia. A més, des de fa unes hores es pot veure a la pàgina de Facebook oficial del grup una fotografia antiga de Grant Hart, sense cap text a sota. 

Hart, juntament amb Bob Mould, havien format la banda Hüsker Dü juntament amb Greg Norton. Molt abans de les diferències que acabarien amb la separació del grup, la tensió creativa entre Mould i Hart va ser clau a l'hora de portar Hüsker Dü cap a noves sonoritats. La banda va ser un eix fonamental en l'evolució del 'hardcore' cap a terrenys més melòdics, i van influenciar bona part de les bandes de rock alternatiu dels anys 80.

Dinosaur Jr, Pixies o Nirvana són algunes de les bandes que es van inspirar en Hüsker Dü. Des de la seva creació, l'any 1979, fins al moment d'agafar camins diferents, el grup va publicar sis àlbums, entre els quals, 'Zen arcade' (1984), considerat tot un clàssic del gènere. Sorprèn que, malgrat la seva influència cabdal en el rock alternatiu de la dècada dels noranta, el grup mai no va ser reconegut dins el Rock and Roll Hall of Fame. I fa tan sols unes quantes setmanes es va anunciar la publicació de 'Savage Young Dü', un 'box set' amb cançons i maquetes inèdites dels primers anys del grup, considerats els anys bons, abans que la relació entre Mould i Hart es tensés fins a trencar-se. Després de la separació de Hüsker Dü, Hart va formar Nova Mob l'any 1997 i ho va compaginar amb una carrera en solitari, de la qual 'Intolerance' va ser la primera referència. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF