Publicitat
Publicitat

Cinema

Mor Édouard Molinaro, el director de 'Casa de boges'

El cineasta francès, mort als 85 anys, va estar nominat a l'Oscar per la seva adaptació de l'obra de teatre de Francis Veber

Édouard Molinaro, el prolífic cineasta que va dirigir el 1978 la comèdia nominada a l'Oscar a la millor pel·lícula estrangera 'Casa de boges', ha mort a París als 85 anys. El cineasta, nascut a Bordeus, va alternar durant la seva carrera el cinema i la televisió i es va destacar com adaptador d'obres teatrals, portant al cinemes textos com 'Oscar', amb Louis de Funes, 'À gauche en sortant de l'ascenseur' i 'Le Souper'.

El seu primer llargmetratge va ser ' Dos au mur ' , amb Gérard Oury i Jeanne Moreau , film que va ser lloat per la crítica per la seva aportació   al llenguatge cinematogràfic . Després van arribar diverses cintes de gènere policíac , com 'Un temoin dans la ville ' ( 1959 ) i 'La mort de Belle ' (1960 ) .

El 1978, Molinaro va filmar una versió de l'obra de Jean Poiret 'Casa de boges', adaptada per Francis Veber, que es va convertir en el seu gran èxit. El film està protagonitzat per una parella de gais –interpretats per Ugo Tognazzi i Michel Serrault– que intenten fer-se passar per heterosexuals per impressionar el pare de la seva futura nora. La pel·lícula va tenir un 'remake' nord-americà, 'Una olla de grills', que va dirigir el 1996 Mike Nichols amb Robin Williams, Nathan Lane i Gene Hackman.

En total va dirigir cinquanta pel·lícules per al cinema i la televisió. El seu darrer treball va ser 'Une famille pas comme les autres', del 2005.


Etiquetes

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 24/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF