Publicitat
Publicitat

Un jutge imputa la soprano Montserrat Caballé per frau fiscal

La fiscalia l'acusa d'haver defraudat prop de 500.000 euros a la Hisenda Pública. Està citada a declarar el 9 de maig

Un jutjat de Barcelona ha citat a declarar com a imputada la soprano catalana Montserrat Caballé per un delicte de frau fiscal arran d'una querella de la Fiscalia que l'acusa d'haver defraudat prop de 500.000 euros a la hisenda pública. Caballé ha estat citada a declarar com a imputada el 9 de maig davant el titular del jutjat d'instrucció número 4 de Barcelona.

La Fiscalia afirma que, malgrat viure a Espanya el 2010, figurava com a resident en el Principat d'Andorra "als efectes de no tributar en la Hisenda Pública Espanyola". Segons el ministeri públic, vivia el 2010 a Barcelona i només es desplaçava a l'estranger per motius professionals, per actuar o per gravar discos. Es quantifiquen els seus guanys en 2 milions d'euros de les actuacions per tot el món i 20.000 per royalties i drets d'autor.

Segons la querella, "per aconseguir que l'Agència Tributària no tingués coneixement dels seus ingressos i de la seva residència real a Espanya i no li pogués exigir el pagament de l'impost corresponent", la majoria dels contractes els va signar a través d'una empresa andorrana, Reial Classics SL. –de la qual la fiscal assegura que encara no se saben més dades– indicant que els diners s'ingresséssin en un compte bancari d'aquesta societat en el Principat.

La fiscal, Carmen Martín, ha demanat que s'exigeixi una fiança a la soprano o se li embarguin béns que cobreixin la quantitat presumptament defraudada, a més que se li embargui a més totes les quantitats de diners que li puguin correspondre percebre d'Hisenda com a resultat de les seves declaracions d'impostos.

Els llibres que ens fan grans