GREC 2011
Cultura 21/06/2011

Montjuïc s'omplirà de música gratis

Marta Salicrú
2 min

Barcelona.Dins de la programació musical del festival Grec, el divendres 2 de juliol la muntanya de Monjuïc celebrarà la quarta edició de Montjuïc de Nit, sis hores de concerts gratuïts que s'allargaran fins a les quatre de la matinada, dues hores més tard que l'any passat.

Seguint la línia de l'última edició, la nit blanca barcelonina programarà una quarantena d'artistes en deu escenaris comissariats per vint dels festivals musicals de la ciutat, entre els quals el Primavera Sound, el Sónar, el Cruïlla BCN, el BarnaSants, el Festival del Mil·lenni, el de Jazz i el Flamenco Ciutat Vella.

Entre els concerts que es preveuen més multitudinaris hi haurà els de Mishima, Albert Pla i Gossos. No hi faltaran grups i artistes de l'escena independent barcelonina com Joe Crepúsculo, Aias, Mujeres i John Talabot, ni propostes de flamenc i música llatina, com les de la cantaora Ginesa Ortega, la big band llatina del Jamboree amb la cantant Lucrecia i el saxofonista Jimmy Jenks (Omara Portuondo, Buenavista Social Club, Chucho Valdés), i la protegida del productor estrella Javier Limón, la cantaora Sandra Carrasco, a qui acompanyarà al piano el cubà Iván Melón Lewis. La Sala Oval del MNAC acollirà el concert de l'Orquestra Àrab de Barcelona i l'homenatge de Natxo Tarrés a Bob Marley.

CaixaForum, la Fundació Joan Miró, el MNAC i el Museu Olímpic també s'afegiran a la iniciativa amb jornades de portes obertes fins a la 1 de la matinada, cosa que també farà el Poble Espanyol. Els Jardins del Teatre Grec seran oberts fins a les 3.

Per facilitar la circulació entre els diferents escenaris, un servei gratuït de bus funcionarà entre les 21 h i les 5 h de la plaça Espanya al castell de Montjuïc, i enllaçarà els diferents punts de la muntanya on hi ha activitats programades.

stats