MÚSICA
Cultura 02/07/2011

Montjuïc de Nit, una muntanya de música gratis

Els festivals musicals que Barcelona acull al llarg de l'any concentraran una mostra de la seva oferta aquesta nit a Montjuïc: 10 escenaris, 40 concerts i 6 hores de música ininterrompuda.

Laura Serra
1 min
Montjuïc de Nit, una muntanya de música gratis

Barcelona.Aquesta nit se celebrarà la quarta edició de Montjuïc de nit, una nit blanca musical en què vint festivals de Barcelona s'alien per plantar 10 escenaris repartits per tota la muntanya i comissariar 40 concerts gratuïts i ininterromputs, des de les deu del vespre fins a les quatre de la matinada. Els museus situats a Montjuïc i espais com els Jardins del Teatre Grec i el Poble Espanyol també s'afegiran a la jornada noctàmbula de portes obertes fins a la una de la matinada.

Els grups i gèneres que s'hi podran sentir passen per tots els ventalls, de l' underground electrònic de C156 al refinament del cantautor Eduard Inesta i a la rumba de Peret Reyes. Hi participen festivals històrics com el de Música Antiga, el Tradicionàrius, el Festival de Jazz de Barcelona i el de Guitarra -que tenen molt més de dues dècades de vida-; els que tot just són majors d'edat com el BAM, el Sónar i el Flamenco Ciutat Vella, i els festivals més joves com el de Blues, el Mil·leni, el Cruïlla, el Primavera Sound, l'Hipnotik, el de Percussió, el Mas i Mas, De cajón!, Nous Sons i fins i tot l'In-Edit, que es dedica al documental musical. Serà la segona edició en què els festivals fan de prescriptors de l'oferta musical.

La bona acollida de Montjuïc de Nit ha fet perfeccionar el servei públic de transport per la muntanya. Hi haurà autobusos gratuïts durant vuit hores que enllaçaran tots els escenaris, la plaça d'Espanya amb el castell de Montjuïc i l'avinguda Reina Maria Cristina amb el funicular. Tot i que el millor és fer una bona passejada entre concert i concert.

stats