Publicitat
Publicitat

Torna 'Món Llibre', l'espai dels petits lectors

La desena edició del festival de literatura infantil oferirà durant aquest cap de setmana una cinquantena d'activitats com lectures en veu alta, jocs de taula i projeccions

El festival 'Món Llibre' porta 10 anys perseguint l'objectiu d'acostar la Barcelona literària als més petits, apostant per l'exigència en la qualitat de la literatura infantil. Aquest cap de setmana n'arriba una nova edició. Durant tot dissabte 12 i diumenge 13, el festival omplirà els espais de les edicions anteriors -CCCB i Macba- i enguany també habilitarà un nou espai: el Convent de la plaça dels Àngels, just davant el Macba. Des de les 11 del matí fins les 19:30h, oferirà una cinquantena d'activitats en els dos espais escènics, els dos espais de tallers i la biblioteca de què disposa.

Marianne Dubuc, convidada especial

En el festival d'aquest any, que compta amb un pressupost de 150.000 euros, s'amplia la franja d'edat fins als joves d'entre els 15 i 18 anys. Amb aquest canvi, la directora de 'Món Llibre' Marta Almirall, confia que "vingui molta gent" i es puguin superar els 18.000 assistents de l' anterior edició. Els adolescents assistents disposaran d'un espai propi, l'Habitació 14/18, a la plaça dels Àngels.

Entre les activitats programades, 'Món Llibre' ha fet una selecció de projeccions al voltant del món de la il·lustració i dels llibres (auditori del CCCB). El festival inclourà també espectacles com PintaMúsica! i Àrtica -el tercer espectacle de la companyia Ponten Pie-, així com diversos tallers, com "A mano" (auditori del MACBA). La il·lustradora convidada d'aquesta edició és la quebequesa Marianne Dubuc, i 'Món Llibre' comptarà també amb la presència de l'il·lustrador català Perico Pastor.

A més, la desena edició de 'Món Llibre' rebrà un "convidat especial": la Caputxeta Vermella (Georgina Llapis) i tota una col·lecció de llibres que parlen d'ella. Aquesta exposició es desenvoluparà a la Cripta del convent, transformada per a l'ocasió en la casa de la Caputxeta.

Una altra activitat nova seran els jocs de taula vinculats a la literatura per a famílies amb nens d'entre 6 i 9 anys. Entre els animadors hi haurà el Màrius Serra, que presentarà el joc d' Enigmàrius amb Oriol Comas.

Al Fòrum es farà una exposició de llibres que empren la tècnica del pop-up per explicar com ha evolucionat el procediment per crear-los des dels seus inicis fins avui dia.

La directora del festival, Marta Almirall, explica que Món Llibre és una "festa literària" i, alhora, "una bona ocasió per a que els nens aprenguin a triar el seu llibre". "És molt important tenir sobre la taula totes les novetats literàries i que tant nens com pares estiguin assessorats", assenyala. Sobretot, però, el festival ha de ser "un espai per poder estar tranquils gaudint d'un llibre", ha remarcat Almirall, expressant una voluntat que respon a l'eslògan triat per aquesta desena edició: "Cada nen, el seu espai".

Les biblioteques, un any més, estaran dividides per edats i cadascun d'aquests espais comptarà amb assessors. Més de 30 monitors coordinaran les activitats dels espais. Almirall ha volgut remarcar que es vetllarà per respectar la franja d'edat que pertoca a cada activitat, i que la nova edició ha millorat la senyalització.

Tanmateix, 'Món Llibre' només "té" 10 anys, i és tan jove com molts dels seus assistents. El festival és com un nen il·lusionat, per qui fer-se gran vol dir estendre la literatura infantil una mica més cada any.

Visibilitzant l'assetjament sexual