AGENDA CULTURAL

Molta música per gaudir del darrer cap de setmana de l'any

Les propostes culturals per acomiadar el 2017

Projecte Mut.

ACTIVITAT DESTACADA

Projecte Mut presenta ‘La vida rima’ a Eivissa

El grup eivissenc Projecte Mut té nou disc. La vida rima és el títol del nou àlbum, que conté dotze cançons que evoquen a la poesia illenca, a més d’incloure temes propis. Hi apareixen poemes musicats del poeta eivissenc Marià Villangómez i del menorquí Francesc Florit Nin. Projecte Mut defineix el nou treball com a “acció reacció. No sempre les rimes ens agraden. No sempre arriben en el millor moment. De fet, les rimes neixen soles, sense esperar-les, de manera orgànica”. El nou disc del grup encapçalat per David Serra i Joan Barbé arriba un any després de Deu anys i bons, que van publicar per celebrar la seva dècada damunt els escenaris amb Projecte Mut.

Envelat municipal de Sant Antoni de Portmany. Dissabte 30 a les 21.30 h. Gratuït.

MÚSICA

Zoo

Concert de la Diada

Zoo és un col·lectiu musical valencià nascut el 2014 a Gandia que se centra entre el rap, el hip-hop, el rock i ska, però també mescla ritmes electrònics.

Parc de les Estacions de Palma. Dia 30 a les 21 hores. Gratuït.

O’veus

Cappella

La música a cappella d’aquest conjunt es basa en versions de temes coneguts, clàssics i contemporanis amb la veu com a únic instrument. Els canvis en les veus solistes són constants, com també les mescles entre temes de diferents anys i autors que fan de la música d’O’Veus una manera dinàmica i original de gaudir d’un concert diferent.

Auditori del Casal Pere Capellà (carrer dels Cavallers, 22. Algaida). Dissabte 30 a les 21 h. 3 euros.

‘El Messies Participatiu’

Orfeó Ramon Llull

El IX Projecte participatiu de l’Orfeó Ramon Llull arriba a Palma amb la direcció d’Irina Capriles. A més, en formaran part els solistes Irene Mas (soprano), José Mena (contratenor), Antoni Lliteres (tenor) i Joan Miquel Muñoz (baix). Els acompanyarà l’Ensemble Llull i Arnau Reynés a l’orgue i Pedro Aguiló al clavecí.

Basílica de Sant Francesc (plaça de Sant Francesc, 7. Palma). Dissabte 30 a les 20 h. 10 euros.

Orquestra Lauseta

I Cicle de Música Clàssica

L’orquestra Lauseta interpretarà música de J.S. Bach i J. Haydn sota la direcció de Xisco Amengual Ripoll. Lloseta va estrenar al setembre la primera orquestra clàssica resident i de la Part Forana, un projecte fet pel i per al poble.

Teatre de Lloseta (carrer del Pou Nou, s/n). Dissabte 30 a les 19 h. A partir de 10 euros.

Filharmònica Porrerenca

Concert de Nadal

La Filharmònica disposa de fins a 14 tipus d’instruments de les famílies de vent fusta i vent metall, més un ampli ventall d’instruments de percussió. Això li permet la interpretació de gran varietat d’estils d’èpoques diferents, combinant pasdobles, vals, sarsueles, òperes i altres obres de caire més clàssic amb bandes sonores, música moderna i música de ball dels darrers anys. En aquesta ocasió oferiran el tradicional concert de Nadal sota la direcció de Damià Muñoz.

Auditori de Porreres (carrer d’en Cerdà, 21). Dissabte 30 a les 19.30 hores. Gratuït.

‘Romeu i Julieta’

Kiev Portella

Recital de piano a càrrec de Kiev Portella. D’origen maonès, el pianista Kiev Portella, llicenciat superior amb tres premis extraordinaris i distingit en diversos concursos internacionals, s’ha presentat tant en solitari com al costat d’orquestra als principals auditoris de les Balears i Catalunya, com també a Madrid i a Liverpool, ciutat on també ha col·laborat amb el Liverpool String Quartet. També és professor de l’Escola i Conservatori de Música de la Diputació de Tarragona i ha enregistrat obres de Brahms, Ravel i Debussy en el seu primer disc en solitari, titulat Llevant.

Auditori de Ferreries (avinguda de Son Morera, 1). Dissabte 30 a les 20 h. 6 euros.

Voce Incamera

Cor de cambra

El grup vocal Voce Incamera està especialitzat en repertori vocal cambrístic i en versions originals. És un cor de cambra format a Inca i compost per tres sopranos (María José Pérez, Margalida Riera i Dessire Sicilia), dos tenors (Xavier Pujadas i José Ramón Pueyo), tres contralts (Aina Cifre, Mercedes Ordinas i Maite Mora) i dos baixos (David Llobet i Vinguel Tofiño).

L’Exquisit (carrer de la Rectoria, 2. Palma). Dissabte 30 a les 19.30 h. Gratuït.

Cor del teatre Principal

35è aniversari

El Cor del teatre Principal de Palma és una formació lírica única a Mallorca amb una llarga trajectòria musical a tots els escenaris mallorquins. Amb motiu del seu aniversari, han programat una sèrie de concerts de Nadal, en què interpretaran un variat repertori de piano amb un petit tast de molts de gèneres: òpera, sarsuela, cançó tradicional i, com no podia ser d’altra manera per les dates, interpretaran un repertori nadalenc.

Església de Sant Domingo (avinguda Germanies, s/n. Inca). Dissabte 30 a les 20 h. Gratuït.

Orquestra Simfònica de les Illes Balears

Concert de Cap d’Any

Un any més, el teatre Principal acull el Concert de Cap d’Any de l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears, una vetllada per gaudir la música i celebrar les festes amb una selecció de peces on no mancaran els valsos. Executarà una selecció d’obres de Chapí, Guiridi, Chueca, Lehár, Stolz i J. Strauss, dirigida per Pablo Mielgo.

Teatre Principal (carrer de la Riera, 2A. Palma). Dilluns 1 a les 18 h. A partir de 8 euros.

Jo Jet i Maria Ribot

‘Lliure o descansar’

Jo Jet i Maria Ribot comparteixen emocions amb cançons i les utilitzen d’excusa per procurar fer més felices totes aquelles persones que se les estimen. Maria Ribot Farrés és una enamorada de la música i el que mou dins les persones. Sent que hi ha una màgia que remou profundament i uneix, ens fa més humans. Jordi Jet Serra Morales és un artista de cor, cantautor de forma i enamorat del lideratge de projectes. Cerca la manera de fer un món millor a través de la cultura.

Centre Cultural de Colònia de Sant Pere (carrer de Sant Mateu, s/n). Dilluns 1 a les 19 h. 10 euros.

Lied Mallorquí

Concert de Cap d’Any

El duo Lied Mallorquí, format per Antoni Lliteres (tenor) i Joan Ciria (piano), ofereix aquest concert de Cap d’Any.

Casa de Cultura de Felanitx (plaça de la Font de Santa Margalida, 3). Dilluns 1 a les 19 h. Gratuït.

TEATRE

‘Els Pastorells’

Els veïns del Molinar

Els veïns del Molinar i els associats de l’AETdM representen Els Pastorells. En acabar es projectarà un fragment del documental Un teatre del poble al barri del Molinar, fet a partir d’entrevistes als protagonistes de l’efervescència del teatre aficionat que impulsaren la construcció d’allò que avui és el Teatre del Mar.

Teatre del Mar (carrer de Llucmajor, 90. Palma). Dissabte 30 a les 20 hores. 3 euros.

‘Insomni’

Dudu Arnalot

Una plaça amb un llit antic, un pallasso preparat per dormir. Però gent, renou, sorpreses i altres adversitats no el deixaran descansar fins a portar-lo a l’insomni... Espectacle de clown gestual on la rialla acompanyarà en tot moment.

Pati de Can Saura (carrer del Santíssim, 2. Ciutadella). Dia 30 a les 12 hores. Gratuït.

‘Y no quedará ninguno’

Ricard Reguant

Deu persones tancades a l’illa del Pirata, víctimes o assassins?, una incògnita per resoldre per part de l’espectador en l’obra Y no quedará ninguno, una nova versió actualitzada de la famosa novel·la d’Agatha Christie, Diez Negritos. L’autor hi revela aquesta doble moral en la qual es mostren, a través d’un cert sentit d’humor i d’un macabre escenari criminal, els defectes ocults de cada personatge i en què l’espectador no deixarà de demanar-se qui és l’assassí. Un misteri que haurà de resoldre en aquesta adaptació realitzada pel director Ricard Reguant i el dramaturg italià Gianluca Ramazzoti, i que el públic no haurà de revelar mai, llevat que vulgui rebre una invitació per a una breu estada a l’illa del Pirata.

Trui Teatre (camí de Son Rapinya, 29. Palma). Dissabte 30 a les 18.30 h. 32 euros.

Agustín ‘El Casta’

Especial Nadal

L’humorista Agustín El Casta és tot un clàssic de la cartellera nadalenca a Mallorca i torna a l’emblemàtic escenari palmesà de l’Auditòrium amb un espectacle esperat carregat d’humor.

Auditòrium (passeig Marítim, 18. Palma). D issabte 30 a les 21 h i dilluns 1 a les 19 h. A partir de 20 euros.

EDICIÓ PAPER 15/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF