Publicitat
Publicitat

El MoMA ret homenatge a Pedro Almodóvar amb una retrospectiva de la seva obra

L'exposició coincideix amb l'estrena de la 20a pel·lícula del director espanyol, 'Julieta', als Estats Units

El Museu d'Art Modern de Nova York (MoMA) inaugura avui una retrospectiva sobre Pedro Almodóvar amb l'objectiu d'homenatjar "una de les veus més distintives del cinema", segons apunta el museu a la seva web. La nova pel·lícula del director espanyol, 'Julieta', que s'estrena avui als Estats Units, serà la peça que obrirà l'exposició.  

La retrospectiva inclourà els 20 films d'Almodóvar, començant per 'Pepi, Luci, Bom y otras chicas del montón' (1980) i seguint amb 'Mujeres al borde de un ataque de nervios' (1987), 'Átame' (1989), 'Tacones lejanos' (1991), 'Kika' (1993), i molts altres títols que arriben fins a l'actualitat.

El MoMA considera Almodóvar com l' impulsor d'un corrent contracultural postfranquista que l'ha portat a fer "algunes de les pel·lícules més influents a nivell global en les últimes 3 dècades" i a la creació d'un "nou ordre cultural i social espanyol". A més, el centre destaca que el seu esperit inclusiu, que celebra emocions i raons, arriba a una gran audiència, i que és això el que li ha permès "ser un provocador contracultural i el guanyador d'un Oscar al mateix temps".

El 3 de desembre Almodóvar participarà, al museu, en una conversa i entrevista amb Rajendra Roy. La retrospectiva es podrà visitar fins el 17 de desembre. 

Els llibres que ens fan grans