Miquel Barceló prepara una intervenció a l'ermita de Bellpuig d'Artà

L'església, del segle XIII, és propietat del Consell de Mallorca. L'artista preveu utilitzar fang i pintura al fresc, materials habituals en la seva obra

Miquel Barceló prepara a la seva teulera de Vilafranca una intervenció monumental per al monestir de Bellpuig d'Artà. Fa uns mesos negocia amb el departament de Cultura l'actuació a Bellpuig, espai amb el qual l'artista manté una connexió personal i que té un pes simbòlic rellevant en la imatgeria  de tots els artanencs.

El monestir,  catalogada com a Bé d'Interès Cultural ( BIC ), és propietat del Consell de Mallorca des de 1999 i està pendent d'un pla d'inversió fa més de deu anys. Ara en fa dos, el Consell  garantia  a Artà un pla per rehabilitar el monestir i l'entorn de Bellpuig per projectar-lo com a valor patrimonial. La inversió disposava d'un pressupost total d'1,1  milions  d'euros, 400.000 dels quals corresponien al pressupost del 2016.


Barceló proposa utilitzar-hi recursos constants en la seva obra, com  són  el  fang  i la  pintura  al fresc, materials ja vigents en l' època  original de la construcció. L'església de Bellpuig, del segle XIII, va ser  construïda  per l'orde dels monjos premonstratesos de l'abadia de Bellpuig de les Avellanes, al Principat de Catalunya, que obtingueren el terreny pel seu suport a Jaume I i col·laborar en la reconquesta.

La peça que Miquel Barceló projecta per a l'espai es preveu que aportarà valor  afegit  a l' interès  patrimonial de Bellpuig. El seu equip es va posar en contacte amb Francesc Miralles per poder  treballar  en  el projecte en col·laboració, la qual no s'ha acabat de tancar.

EDICIÓ PAPER 04/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF