Cultura 29/02/2012

Miquel Barceló rep el premi Penagos de dibuix

El guardó reconeix la trajectòria d'un artista viu que en la seva carrera hagi dedicat una especial atenció al dibuix

1 min
Miquel Barceló recull el Premi Penagos de Dibuix

La Fundació Mapfre va entregar ahir el premi Penagos de dibuix a Miquel Barceló per la seva "destacada trajectòria i per la seva aportació al dibuix com a gènere propi de les arts plàstiques. El guardó, que l'artista mallorquí va rebre de mans d'Aberto Manzano, el president de l'Institut de Cultura de la Fundació, està dotat amb 30.000 euros.

L'artista mallorquí va agrair a la fundació que "en aquests temps tan destemprats es recordin que un mereix un premi", i va assenyalar que "m'he adonat que he dibuixat tota la vida, podria dir que les meves altres activitats –pintures, ceràmiques, escultures, escrits, ' performances'...– són derivats del meu dibuix".

L'acte es va celebrar a la Real Academia de Bellas Artes de San Fernando i va comptar amb la presència del director general de l'Institut de Cultura de la Fundació Mapfre, Pablo Jiménez Burillo; Antonio Bonet Correa, director de la Real Academia de Bellas Artes de San Fernando, i Francisco Calvo Serraller, catedràtic d'història de l'art.

El premi Penagos de dibuix es va crear el 1982 en memòria del famós dibuixant Rafael de Penagos (Madrid, 1889-1954), considerat com el més important representant del moviment de renovació que es va produir en el camp de la il·lustració gràfica espanyola durant els anys 20 i 30.

stats