Publicitat
Publicitat

Literatura

Milan Kundera, autor de 'La insuportable lleugeresa de l'ésser', torna a la novel·la

L'autor publica una nova ficció, 'La festa de la insignificança', després de 14 anys de la seva última novel·la, 'La ignorància'

Fa 14 anys que l'escriptor Milan Kundera (Brno, 1929) va publicar la novel·la 'La ignorància'. Des de llavors, la seva 'desaparició' literària alimentava la idea que seria la seva darrera obra. Als seus 85 anys, Kundera la desmenteix, i torna al món literari amb l'obra 'La festa de la insignificança', que publicarà l'editorial Tusquets aquesta tardor en castellà i català. La novel·la, escrita en francès, va ser publicada primer en italià –fa un parell de mesos– i aquest mes d'abril ha vist la llum en francès.

A més, enguany, l'editorial Tusquets ha publicat una nova edició de 'La insuportable lleugeresa de l'ésser' –la novel·la més coneguda de Kundera– coincidint amb els 30 anys de publicació de l'obra. La nova traducció és de Xavier Lloveras.

L'autor, que originàriament escrivia en txec, escriu en francès des de 'La lentitud' (1995) –ha viscut a França des del 1975– i ha trencat gairebé tots els vincles amb el seu país natal. Milan Kundera també és autor de 'La broma' (1968), 'El llibre del riure i de l'oblit' (1979), 'La immortalitat' (1988) i l'assaig 'El teló' (2005).

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 17/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF