Cultura 14/10/2011

Mike Leigh vessa una llàgrima al film 'Another year'

J.l.
1 min

Barcelona.L'any 2008, Mike Leigh va crear el personatge de Sally Hawkins, la jove i efervescent protagonista de Happy, una història sobre la felicitat . Només cal veure la pel·lícula per comprovar que el director s'ho va passar com un nen en un parc d'atraccions quan la va rodar. Però després de presentar el film en uns quants festivals -de Berlín a Toronto-, va decidir que tocava començar a parlar de gent de la seva edat. Així que va afilar el llapis i va fer el guió d' Another year .

Tot el cinema de Mike Leigh, des de Bleak moments i Secrets i mentides fins a Happy , es desfà per amanyagar els seus personatges i arrencar a cada situació el costat més humà. I Another year no és una excepció. Protagonitzada per dos dels seus habituals, Jim Broadbent i Ruth Sheen, gira al voltant d'un matrimoni a la seixantena que s'ha convertit en un referent de conducta i solidesa per als seus amics més pròxims i també per al seu fill.

Amb una entranyable cara còmica i un regust nostàlgic cap a aquella generació de joves britànics que com Leigh van agafar els ecos del Maig francès al vol, Another year és un dels films més íntims d'un director que sempre ha afrontat els seus projectes des d'una perspectiva molt personal. No és un film particularment lacrimogen, però quan s'esgarrapa una mica és inevitable que s'escapi alguna llagrimeta. Entre la crítica internacional, molts l'han acollit com la millor pel·lícula de Mike Leigh.

stats