Cultura 26/02/2013

Metàl·liques i fleumes es disputen la catifa vermella

Les protagonistes de la nit van optar per escots de paraula d'honor i vestits amb cua

Joan Callarissa
2 min

BarcelonaEls Oscars del 2013 no seran recordats per cap gran pel·lícula que es posés a la butxaca la majoria dels premis. Una situació que es va reproduir sobre la catifa vermella, en què cap dona va aconseguir un excel·lent i moltes van suspendre. A l'entrada del Dolby Theatre de Los Angeles s'anaven descobrint uns outfits que evidenciaven que la gala no passaria a la història per les eleccions estilístiques de les protagonistes. Tampoc per l'encert dels protagonistes masculins, que no van permetre's cap llicència, ni per bé ni per mal.

Entre les actrius que van destacar més hi ha Jennifer Lawrence (01) , que va optar per un vestit de núvia en to rosa pàl·lid que no es podia interpretar com un error sobre la seva figura de 22 anys. El vestit, de Dior, és el que Raf Simons va triar per tancar la seva segona desfilada d'alta costura el mes passat. Com ella, Amy Adams (02) va optar per una llarga cua que no permetia dubtes: no volia que ningú pensés que s'havia quedat curta. A diferència de la guanyadora de l'Oscar com a millor actriu, Adams va ser una núvia menys de conte i més urbana, ja que va optar pel color gris. Tot i això, el model era d'Oscar de la Renta, cosa que la transformava en una princesa Disney chic .

Entre aquests vestits d'ànima pura va destacar el de la guanyadora de l'Oscar com a millor actriu de repartiment, Anne Hathaway (03) . La novaiorquesa vestia amb un to idèntic a la seva pell dins d'un Prada que la tapava poc per darrere i que la tapava per davant. I precisament pel davant és per on va rebre més atenció. L'inici de les costures del pit del vestit li coincidien amb els mugrons, cosa que va fer pensar que els tenia en punta tota la nit. Els seus nipples van ser trending topic i van tenir un breu compte a Twitter.

A l'altre extrem de la fragilitat d'aquestes joves hi havia un bon nombre de celebrities que van optar per vestits de sirena d'aparença metàl·lica. Una d'elles, Nicole Kidman (04) , reconeixia a la cadena ABC que la decisió l'havia deixat a mans dels seus fills i del seu marit. Li van triar un Wren Scott de look oliós amb espirals daurades a la part inferior. Qui també va optar pel metall -a banda de Michelle Obama, que va donar l'estatueta a la millor pel·lícula des de la Casa Blanca amb un vestit platejat- va ser Renée Zellweger (05) , de Carolina Herrera. L'actriu va elegir un total look daurat. El vestit li va servir per mostrar que ara està prima.

A cavall entre les massa extremades i de les massa poc arriscades hi va haver només Charlize Theron (06) , que en decidir-se per un blanc no discret va transformar-se en una núvia minimalista amb un vestit que evidenciava totes les seves virtuts i li camuflava el seu únic defecte: una mica de panxeta. Les muscleres del Versace de Halle Berry (08) van ser un fort element de debat i cert és que -tot i no errar diumenge- se l'ha vist millor en altres ocasions.

L'espanyola Paz Vega (08) va triar també el blanc per presentar-se a la festa posterior que organitzava Elton John. Era un vestit que li aixafava els pits, del mateix dissenyador que va vestir Nieves Álvarez als Goya: Stéphane Rolland.

stats