Més d'un centenar de grups es presenten al concurs Pop Rock de Palma

El jurat d'aquesta edició està format per Ana Espina, Juan Antonio Forés (Pinxo), Mary Paxanga, Marta Terrassa i Xisco Vargas

Un total de 119 grups s'han presentat a la primera edició del concurs Pop Rock de Palma, que l'Ajuntament ha recuperat després de 24 anys després de la darrera edició. El regidor de Cultura de Cort, Antoni Noguera, ha qualificat la participació d'"històrica", i ha assegurat que evidencia "que hi ha grups a Ciutat i que necessiten plataformes".

De totes les propostes, 14 són de la categoria de música urbana, 15 de heavy metal i 90 de la secció específica de pop rock. "Tot i que s'ha confirmat que encara avui dia continua tenint un pes important la categoria de pop rock, era important que el concurs s'adaptàs a altres estils musicals també ben presents en l'actualitat, com puguin ser el metal o la música urbana", ha afirmat el director general de Música i Arts Escèniques, Miquel Àngel Contreras.

Aquest dilluns també s'han fet públics els membres del jurat de l'edició d'enguany, que seran la promotora i activista cultural Ana Espina; Juan Antonio Forés (Pinxo), el creador de la web i associació cultural 'MallorcaNochentas'; la cantant de trap més coneguda de Mallorca, Mary Paxanga; la periodista especialitzada en música Marta Terrassa i Xisco Vargas, actual responsable de la gestió i programació d'Es Gremi.

Seran ells els qui decidiran durant aquest mes d'agost quines 21 bandes passaran a la semifinal, que tindrà lloc el 27 de setembre a Es Gremi. A la final només hi passaran quatre grups de totes les categories, que competiran el 4 d'octubre a les Voltes. D'altra banda, IB3 Música se suma al concurs i donarà difusió als participants emetent algunes de les seves cançons i posant a l'abast del públic informació i material dels grups inscrits.

EDICIÓ PAPER 19/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF