Publicitat
Publicitat

40 escriptors envaeixen l’ARA per Sant Jordi

Autors com Jaume Cabré, Marta Rojals, Enrique Vila-Matas, Martí Gironell, Llucia Ramis, Vicenç Villatoro, Lucía Etxebarria i molts d'altres han redactat els continguts del diari especial d'aquest dimecres

La portada en PDF

Els diaris els solen escriure els periodistes, però l’ARA d'aquest dimecres esta escrit íntegrament per escriptors. Quaranta de les millors plomes del país participen en una experiència inèdita, que consisteix a escriure els textos de les notícies des del seu particular punt de vista i amb voluntat de reivindicar el valor de la literatura a les nostres vides.

Entre els escriptors que hi participaren hi ha Jaume Cabré, Màrius Serra, Josep Maria Espinàs, Marta Rojals, Bernardo Atxaga, Llucia Ramis, Francesc Serés, Biel Mesquida, Imma Monsó, Lluís Anton Baulenas, Jordi Galceran, David Cirici, Enrique Vila-Matas, Pius Alibek, Valentí Gómez, Carles Casajuana, Fernando Trias de Bes, Najat El Hachmi, Gemma Lienas, Bel Olid, Vicenç Pagès, Cristian Segura, Toni Sala, Martí Domínguez, Martí Gironell, Xavier Bosch, Lucía Etxebarria, Care Santos, Rafael Nadal, Daniel Vázquez Sallés, Jordi Sierra i Fabra, Genís Sinca o Vicenç Villatoro. Tots ells o bé han triat un tema en particular o bé esperaran a conèixer l’actualitat del dia per explicar-la en clau literària com a homenatge al llibre i a la diada de Sant Jordi.

Més sorpreses

A més a més, els lectors es troben alguna sorpresa més, ja que totes les seccions diàries, i els seus articulistes, experimenten alguna variació. Amb aquesta iniciativa l’ARA vol cridar l’atenció sobre la necessitat de tenir cura de la llengua i dels seus màxims artesans, els escriptors, que en són la peça clau. Lògicament el Tema del Dia també està dedicat a la diada de Sant Jordi i al futur del sector del llibre i de la literatura.

Juntament amb aquest diari especial redactat per escriptors, el lector es pot trobar en el diari d'aquest dimecres un suplement extra dedicat a analitzar la figura de William Shakespeare i el seu llegat en el 450è aniversari de la seva mort. L’obra del poeta i dramaturg anglès és diseccionada pels millors especialistes per oferir-nos-en totes les claus. Així podrem transitar pels escenaris i les intrigues de palau, que eren el pa de cada dia a la cort de Londres del segle XVI.

El suplement posa l’accent en les adaptacions teatrals i entrevista actors i directors de teatre que han treballat amb els textos shakespearians, com ara Julio Manrique, Josep Maria Pou, Lluís Soler, Pep Garcia-Pascual, Pere Arquillué, Lluís Marco, Alícia Pérez i Joan Carreras.

En aquest dia tan especial, els lectors també poden adquirir amb el seu exemplar del diari el llibre XLIX sonets d’amor, la selecció poètica que ha fet Valentí Gómez i Oliver, per només 11,95 euros.

L’oferta de l’ARA per Sant Jordi es completa amb l’ ARA Bassas, en què l’editor del diari, Antoni Bassas, conversarà amb autors coneguts com ara Albert Sánchez Piñol. Qui encara tingui dubtes sobre quin llibre regalar pot entrar a la web Ara.cat i entretenir-se amb l’ interactiu que hem preparat amb més de cent títols.

Per acabar, no cal dir que durant el 23 d’abril a la web de l’ARA hi trobareu tota la informació de manera puntual sobre els esdeveniments de la jornada. Perquè no us en perdeu ni un sol detall.

Els llibres que ens fan grans