Més de 24.000 persones acomiaden amb els Jocs del Pla el Sant Joan 2019 a Ciutadella

La festa s'ha pogut celebrar sense incidents importants

Més de 24.000 persones han participat aquest dilluns en els Jocs del Pla. L'acte ha començat amb una hora de retard i s'ha pogut celebrar amb normalitat, sense incidents importants. Els cavallers han encertat fins a set vegades en el joc de l'ensortilla. El passadís per obrir el pas als cavalls s'ha respectat en tot moment, mantenint la distància per facilitar el galop dels equins. A continuació, els cavallers han fet la prova de córrer abraçats i s'ha posat el punt final als jocs amb les carotes.

El dispositiu de seguretat que s'ha habilitat al Pla l'han configurat 43 policies locals, 3 operadors del Centre de Gestió d'Emergències i 4 policies tutors procedents de Mallorca. La Creu Roja ha disposat d'un contingent de 8 ambulàncies, 1 punt d'atenció, 3 punts d'observació i 7 equips d'intervenció, a més del Centre de Coordinació.

"Alegria i seny", resposta de l'Ajuntament davant la Convidada

Abans de baixar al Pla per començar els Jocs del Pla, el caixer senyor, Julio de Olives, ha convidat la corporació municipal a les justes medievals. De Olives, que enguany finalitza el càrrec, ha destacat el paper dels pagesos i el camp a les festes, ha tingut un record per al cavaller que va morir el passat mes de març, Diego Pons Marquès, i ha agraït el suport de Ciutadella, "la millor ciutat del món". 

Per la seva banda, la batlessa de Ciutadella, Joana Gomila, ha acceptat la invitació i ha instat la multitud a gaudir de les festes de Sant Joan "amb alegria i seny, sense incidents". A la Convidada, la Creu Roja ha fet 15 intervencions i dos trasllats al Canal Salat de Ciutadella. Cal dir que les causes de trasllats acostumen a ser per intoxicacions etíliques, traumatismes i trepitjades de cavall.

Els cavallers de Sant Joan afronten la recta final de les festes. Tornaran a pujar al nucli antic de la ciutat per fer la cloenda. El darrer toc de flabiol es farà passades les 6 h.

EDICIÓ PAPER 23/01/2021

Consultar aquesta edició en PDF