Més de 12.000 persones participen en els entrenaments dels Jocs del Pla de Sant Joan

La Creu Roja ha fet vuit assistències per lipotímies i cops de calor

Un total de 12.340 persones han assistit aquest migdia als entrenaments dels Jocs del Pla de les festes de Sant Joan a Ciutadella. Els jocs es duran a terme aquest dilluns horabaixa i consistiran en un seguit de justes de l’Edat Mitjana. Els Jocs del Pla estan distribuïts en tres parts; la pova de córrer abraçats, l’ensortilla i les carotes. Durant els entrenaments, la Creu Roja ha fet vuit assistències per lipotímies i cops de calor en una jornada de temperatures elevades.

Dos efectius de comandament avançat, 20 voluntaris de Protecció Civil, quatre ambulàncies i tres equips d’intervenció han vetlat per la seguretat dels presents. Els cavallers han aconseguit encertar quatre ensortilles. Aquest acte que no figura entre els principals de les festes de Sant Joan ha esdevingut amb el pas del temps una cita obligada per a moltes famílies. L’aforament màxim que marca el pla de seguretat és de 27.540 persones al Pla, una xifra que molt probablement s’assolirà a l'horabaixa.

Després dels entrenaments, la comitiva de caixers s’ha traslladat al nucli antic de la ciutat per mostrar els cavalls a la zona de les Voltes i Santa Clara. També hi ha hagut un moment solemne amb la missa a la catedral de Ciutadella. A les 17 h el flabioler iniciarà el replec de cavallers i posteriorment convidarà la corporació a gaudir dels Jocs del Pla, que començaran a les 19.30 h.

EDICIÓ PAPER 28/03/2020

Consultar aquesta edició en PDF