CASTELLS
Cultura 26/09/2011

La Mercè viu una diada amb quatre castells de gamma extra

Barcelona i Tarragona han viscut diades històriques amb la Mercè i Santa Tecla. Les dues ciutats han vist un total de sis castells bàsics de nou i cinc més dels considerats de gamma extra.

Efren Garcia
2 min
La Mercè viu una diada amb quatre castells de gamma extra

BARCELONA.Iniciar una crònica castellera amb l'anunci d'una gran diada dels Castellers de Vilafranca comença a semblar una rutina insalvable. Els verds lideren el món casteller sense discussions i ho demostren setmana rere setmana portant grans castells a cada racó del Principat i descarregant gammes extra a dojo. La diada d'ahir a Barcelona no en va ser una excepció.

Els Castellers de Vilafranca van segellar els millors registres mai vistos a la diada de la Mercè, ja que van descarregar tres castells de gamma extra. Van estrenar fora de Vilafranca el tres de nou amb agulla i hi van afegir la torre de nou i el pilar de vuit, tots dos amb folre i manilles. Si hi sumem la torre emmanillada que van carregar els Minyons de Terrassa, podem dir que la plaça de Sant Jaume va viure per primer cop a la història quatre construccions de gamma extra en una mateixa exhibició.

Els verds van començar l'actuació rebaixant pes d'un quatre de nou amb folre al qual volen pujar un pis en breu, però el moment més important el van protagonitzar a la segona ronda. Van atacar el tres de nou amb folre i agulla per primer cop enguany i, tot i que la canalla del pilar va fer llenya en un primer intent, van treure el geni per descarregar una de les estructures més complicades que s'han vist aquesta temporada. Van controlar la torre de nou amb folre i manilles gràcies a un tronc molt experimentat i van sumar el quart pilar de vuit de la temporada.

Els Minyons de Terrassa van mantenir un ritme importantíssim descarregant un lleuger tres de nou folrat i, amb la torre de nou, coronant el seu quart gamma extra. Després hi van afegir el quatre de vuit amb l'agulla. Els de la camisa malva són conscients que la relaxació pot ser el pitjor enemic i ja plantegen un final de temporada imponent. Fins ara són l'ú nica colla amb potencial per apropar-se als verds, però hauran de fer bona feina per arrossegar més camises a plaça i no apartar l'ull del retrovisor, atents a l'evolució de la Colla Vella dels Xiquets de Valls.

Els Castellers de Barcelona van remuntar una diada que els havia donat l'esquena des de l'inici i van aconseguir descarregar la primera torre de vuit amb folre de l'any. Van acompanyar la gesta amb el quatre de vuit, descarregat al tercer intent, i van haver d'aparcar el tres de vuit. La fita d'ahir va servir per confirmar la qualitat dels barcelonins i per restaurar la confiança que havien anat perdent pel camí.

Santa Eulàlia va tornar a plorar

La diada de colles locals que s'havia de celebrar dissabte a Barcelona es va haver de suspendre a causa de la pluja. Tot i que la decisió es va prendre una mica precipitadament, els fets van acabar demostrant que la jornada no hauria pogut passar de la primera ronda.

Els Castellers de Sants, els de la Vila de Gràcia, els del Poble Sec, els de la Sagrada Família i la Colla Jove de Barcelona van quedar-se sense la seva exhibició de festa major, un greuge menor si no fos que la cita oferia importants estrenes per part de quatre d'aquestes colles i dels Castellers de Barcelona, que sí que van poder completar la feina en la jornada de colles convidades d'ahir.

stats