CINEMA

Menorca, protagonista de ‘La vida lliure’

La pel·lícula de Marc Recha s’estrena en el Festival Internacional de Cinema de Gijón

La vida lliure és una pel·lícula “guerrillera i garriguera, perquè s’hi mostra la naturalesa de Menorca”, assenyala Cesc Mulet, de La Perifèrica, que produeix la pel·lícula juntament amb la Turkana Films. La coproducció catalana i mallorquina, que és a punt d’estrenar-se, està rodada íntegrament a Menorca durant l’octubre i el novembre de 2016.

La pel·lícula conta la història de dos infants que estan tancats dins d’una bombolla a les acaballes de la Primera Guerra Mundial, quan l’illa és assotada per la fam, el contraban i l’epidèmia de grip. “És, però, un context que s’ha d’entreveure perquè el que realment es mostra en el film són els encants del paisatge de Menorca, la seva naturalesa de la mar i del camp”, afegeix Mulet. Els infants menorquins que aporten aire fresc i innocència a La vida lliure són Macià Arguimbau, de 9 anys, en el paper de Biel, i Mariona Gomila, de 12 anys, en el paper de Tina. “Tota una revelació, aquests dos menuts menorquins”, assenyalen els productors.

El director Marc Recha escriu i dirigeix aquest relat intimista protagonitzat per Sergi López (Pa negre, El laberinto del fauno ) al costat de l’actor mallorquí Miquel Gelabert i la catalana Núria Prims ( Incerta Glòria ).

Es tracta d’una pel·lícula “visceral i molt humana”, afegeix Mulet, que ara enceta el moment de promoció del film.

La vida lliure compta amb la participació de Televisió de Catalunya (60.000 €) i IB3 Televisió (20.000 €), i el suport de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) (271.690 €), el Govern de les Illes Balears, a través d’un conveni entre les conselleries de Turisme i Cultura per part de l’Agència de Turisme de les Illes Balears (ATB), i l’Illes Balears Film Commission (55.263 €, en allotjaments i viatges), a més de la Conselleria de Cultura, Participació i Esports (40.000 €); i també el Consell Insular de Menorca (20.000 €) i la Fundació Foment del Turisme de Menorca (10.000 €).

L’estrena mundial de La vida lliure és avui, quan es projectarà per primera vegada en el Festival Internacional de Cinema de Gijón. L’estrena a les Balears es farà a Menorca en una gala amb estora vermella, però per a la qual encara no hi ha data, potser imminent per al proper mes de desembre o tal vegada ja amb vista a la primavera de 2018. Llavors també es farà una presentació a Mallorca. Mentrestant participarà en diversos festivals internacionals i al Black Nights Film Festival de Tallin, a Estònia. Finalment, serà emesa per TV3 i IB3.

EDICIÓ PAPER 13/07/2019

Consultar aquesta edició en PDF