QUÈ ES COU PER MENORCA?

Menorca celebra la mostra de cuina

Els convidam idò a fer una volta pels plats, que de segur els ajudaran a obrir boca

Un dels plats que s'hi podrà degustar.

Un total de 26 restaurants participen des d’ahir, divendres 21 de setembre, fins dia primer d’octubre en una nova edició de la Mostra de cuina menorquina que organitza Menorca Restauració de CAEB i que rep la col·laboració de l’Agència Balear de Turisme, Exquisita Menorca, la Cooperativa del Camp, Fra Roger, Cómete Menorca i l’Associació de Periodistes i Escriptors Gastronòmics de les Illes Balears.

Els amants de la bona cuina menorquina tenen una cita obligada aquests dies a la Mostra de cuina menorquina, en què participen 26 restaurants, que oferiran cada dia o bé un menú de mostra, amb un preu de 17 euros, amb primer i segon plat i postres, o bé poden optar pels menús de degustació gastronòmica, que oscil·len entre els 20 i els 49 euros, depenent del restaurant.

La cuina menorquina ha fet un salt qualitatiu en els darrers anys i aquesta mostra és una bona ocasió per iniciar una volta per als restaurants de l’illa, tot tastant les propostes de la cuina més tradicional, la que beu del receptari menorquí, el que es diu la cuina d’arrels, per una banda, i per l’altra, conèixer de primera mà els plats i les propostes d’aquest moviment consolidat de la nova cuina menorquina, que és ara per ara un dels principals exponents diferenciadors de l’illa i alternativa o complement al turisme de qualitat de sol i platja.

Els convidam idò a fer una volta pels plats, que de segur els ajudaran a obrir boca.

Cuina tradicional

Entre les propostes de cuina menorquina tradicional podem tastar, segons el menú i el restaurant, la caldera o l’arròs brovós amb llagosta de Menorca; calderera de cap-roig amb escamarlans; oliaigua amb figues; filet de porc farcit de sobrassada amb salsa de formatge menorquí; peix al forn, caldereta de gambes, rap i musclos; albergínies farcides de peix i gambes; orada o llobarro a la menorquina; canons amb conill; calamars farcits a la menorquina; rajada al forn; be de Menorca al forn amb mel; molls fregits; caragols amb allioli; caldereta de peix de roca; serrans fregits de la costa de Cala Galdana; costelletes de be al forn; arròs brovós de llamàntol; raors fregits o a la planxa; pollastre farcit de prunes i figues; bacallà amb mel; arròs brovós de rajada i musclos; feixets de col amb llom de porc i sobrassada; panadera de peix de Menorca; arròs de la terra amb verdura; sípia al forn; oliaigua de forquilla; caragols amb cranca; greixera de sobrassada; faves tendres amb camot i ceba; be al forn amb figues; formatge fregit amb melmelada; fetge de rap a la planxa; sardines escabetxades; aladrocs fregits; pilotes de pop; conill amb olives i pebres de Menorca; caldera de molls; sopes d’ou; arròs negre de pop; bonítol amb cebes i tàperes de Menorca.

Nova cuina menorquina

Pel que fa als plats de nova cuina menorquina podem destacar els bunyols del formatge menorquí amb confitura de tomàtiga; el foie semicuit amb codony i pinyons; porcella rostida de Menorca sense ossos; arròs de la terra amb secret de porc; albergínies farcides de mare de lluç i crema de gambes; coulant de sobrassada amb formatge de Son Piris i mel; raoles de gató fregit amb gambes i coulis de pebre vermell; coca d’escalivada amb peix blau; caneló de porcella amb tomàtigues de cirerol en conserva i bolets; ensalada de tres formatges menorquins i melmelada de figues; ceviche de sírvia i escorball de Menorca; ou de pagès a baixa temperatura amb tombet de col i sobrassada al caliu; porcella al forn en terrina i salsa de cocció; timbal d’ous fregits amb cuixot; carpaccio de gamba vermella de Menorca; amanida de llagostins amb figues i all blanc de coco; escorball rostit amb ragut de pop amb vi; sípia amb manetes de porc en salsa americana; escorball amb salsa de fonoll i ametlles; pastís de cap-roig; rellom de porc amb salsa de vi de Menorca i poma Tatin; salmó amb reducció de sobrassada amb mel; carbassó farcit de marrania; flam d’albergínia; consomé d’au a l’estil de Fra Roger; brandada de bacallà amb maionesa d’olivada o el roast beef de vedella de Menorca.

Les postres

Els amants del dolç trobaran propostes com el flam de formatge de Menorca amb figues confitades; flam de brossat; escuma de menjar blanc amb gelat de canyella; tortada d’ametlla amb merenga; greixera de monyaco; greixera de betarràvec amb menta i iogurt; suflé de tortada d’ametlla i gelat artesà; suflé de mores; ensaïmada menorquina amb xocolata i gelat de vainilla; pastissets, formatge amb figat; figues confitades amb formatge de Menorca; púding de patata amb escuma de menjar blanc i melmelada de prunes; tòfones de xocolata fregides amb fruita de la passió i gelat de coco; sopes de partera amb ou i taronja confitada amb gelat de torró; coca de figues amb gelat de nespres; sorbet de pomada; crep de menjar blanc amb taronja i semifred de brossat i albercoc.
Per a més informació podeu consular www.mostradecuinamenorquina.com, on trobareu els restaurants participants, els menús i els seus preus.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 10/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF