Menorca trasllada a Ciutadella el pregó institucional de Sant Antoni

La pandèmia causada pel covid-19 en serà el tema principal 

Els epidemiòlegs Ildefonso Hernández i Maties Torrent faran el pregó institucional de la Diada de Menorca, el pròxim 17 de gener, al teatre del Born de Ciutadella. Així ho ha confirmat el conseller insular de Cultura, Miquel Àngel Maria, qui recorda que el canvi obeeix a qüestions relacionades amb la seguretat sanitària: "Cada any fem el pregó al saló d'actes del Consell, a Maó, però la sala està inhabilitada per la pandèmia i hem decidit traslladar-lo al teatre del Born. Necessitam un espai amb prou aforament i el Principal de Maó no podia acollir-lo perquè ha d'estar preparat per al concert de Sant Antoni". 

El títol del pregó és Societat menorquina i covid-19, què hem après de la pandèmia? i començarà a les 17 hores. D'altra banda, el concert de Sant Antoni al Principal de Maó, a partir de les 20.30 hores, és l'altre plat fort de la Diada, enguany a càrrec de l'Orquestra Simfònica de les Balears i l'actriu Àngels Gonyalons. 

El dissenyador Sergi Bernhardt és l'autor del programa de la Diada, amb la portada de la capella de Sant Sebastià del Llatzeret. "Per primera vegada no l'editarem en paper, estarà disponible a través de la pàgina web d'agenda cultural. Recomanam que els menorquins vagin consultant els actes, perquè alguns poden patir cancel·lacions a causa de la incidència del coronavirus a l'illa. No tenim por d'un augment exponencial de contagis, però sí respecte", assegura Maria. 

Els actes institucionals per celebrar la Diada s'iniciaran aquest dissabte, amb l'encesa de talaiots pels drets humans. L'acte central es desenvoluparà al jaciment arqueològic de Torre d'en Galmés.

EDICIÓ PAPER 09/01/2021

Consultar aquesta edició en PDF